A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban bajnoki címvédő Ferencváros szerződést hosszabbított az NB I kétszeres gólkirályával, a magyar válogatott támadójával, Varga Barnabással.

A válogatott csatár új kontraktusának megkötéséről Kubatov Gábor, az FTC elnöke is beszámolt kedden a közösségi oldalán - azt azonban nem közölte, milyen időtartamra szól a szerződés -, illetve a klub is közelményt adott ki a hivatalos oldalán.

Varga Barnabás
Varga Barnabás marad a Fradinál 
Fotó: Csudai Sándor / Origo

"Azt mondják, győztes csapaton ne változtass! Hosszabbítottunk Varga Barnabással, az NB1 gólkirályával, a magyar válogatott csatárával. Hajrá, Barni! Hajrá, Ferencváros!" 

- írta a Bjegyzés mellé Kubatov Gábor.

Egyre nagyobb sztárrá válik Varga Barnabás

Varga Barnabás 1994. október 25-én született Szombathelyen. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Haladás utánpótlásába került. Egészen az U17-es együttesig jutott, onnan 2010-ben igazolt az osztrák Eberauhoz. A burgenlandi együttesben hat évet töltött, majd a szintén ausztriai Mattersburg (Nagymarton) együttesében folytatta.

Első mattersburgi szezonjában 11 mérkőzésen 473 perc alatt egy gól és egy gólpassz szerepelt a neve mellett. Ezután szerepelt a klub második csapatában is, majd végül 2019-ben a Lafnitzhoz került. A stájerországi együttesben egy évet töltött el, ez idő alatt 30 mérkőzésen 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

2019 telén visszatért Magyarországra, ahol az NB II-ben szereplő Gyirmót játékosa lett. A győri csapatban töltött első teljes idényében 24 meccsen 12 gólt lőtt, ezzel is aktív részt vállalt az együttes NB I-be való feljutásában. A Gyirmóttal a magyar élvonalban 29-szer lépett pályára, 13 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki.

Kimagasló teljesítményével felhívta magára a figyelmet, végül 2022 nyarán a Pakshoz igazolt. Rögtön alapember lett a tolnai megyei együttesben. A 2022/23-as szezonban 31 bajnokin 26 gól és 2 gólpassz volt a mérlege, így ő lett az NB I gólkirálya, illetve a RangAdó díjátadó gálán ő kapta meg a szezon legjobb játékosának járó elismerést is.

2023 júniusában érkezett a bajnoki címvédő FTC-hez, és ott folytatta, ahol abbahagyta. 24 bajnokin 20 góljával sorozatban másodszor lett az OTP Bank Liga legeredményesebb játékosa, emellett pedig bajnoki címhez segítette a Ferencvárost. Pályára lépett az UEFA Európa Konferencia Ligában, ahol betalált a Csukaricski és a Fiorentina ellen is. Varga a legutóbbi idényben összesen 40 mérkőzésen 29 gólt szerzett.

Teljesítményével - a 2022/23-as idényhez hasonlóan – kiérdemelte, hogy a RangAdó díjátadó gálán őt választották meg a szezon legjobb játékosának. Varga Barnabás természetesen bekerült Marco Rossi Európa-bajnokságra készülő keretébe is.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!