Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a német rekordbajnok Bayern München a Premier League-ből az idei szezonban kieső Burnley edzőjét, a belga Vincent Kompanyt akarja a kispadra.

Az aranyérméről idén lemaradó Bayern München és Thomas Tuchel vezetőedző februárban közösen úgy döntött, hogy a szezon végén véget vet az együttműködésnek, amely eredetileg 2025. június 30-án járt volna le. A bejelentés óta a Bayernnél folyamatosan a német edző utódjának megtalálásán dolgoznak, ám ez egyelőre nem vezetett eredményre. A múlt héten több német sportlap is arról számolt be, hogy a klub sportigazgatója, Max Eberl már tárgyalásokat folytat Tuchellel a februári közös döntésük visszavonásáról. 

Bayern Munich - Eintracht Frankfurt, thomas tuchel
Münchenben annyira nem találnak edzőt, hogy már Tuchelt is maradásra akarták bírni
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A sajtóhírek igaznak bizonyultak, miszerint februári történtek óta tárgyalások a két fél között, de a vezetőedző pénteken tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hogy a Hoffenheim elleni mérkőzés lesz az utolsó a Bayern München kispadján. 

A német rekordbajnok tehát továbbra is edzőt keres, de az utóbbi években tapasztalható káosz miatt senki nem akar leülni a Bayern München kispadjára. Korábban szóba hozták a bajor csapattal Roberto De Zerbit, de az olasz szakember azt mondta, még nem kapott egyetlen ajánlatot sem. 

A múlt héten a Crystal Palace edzőjét, Oliver Glasnert keresték meg, de a dél-londoni klubnál hallani sem akartak az osztrák edző távozásáról, aki a februári kinevezése óta csodát tett a Palace-szal. 

A legújabb név a kalapban a Manchester City korábbi legendás focistája, a belga Vincent Kompany, aki az idei szezonban a kieső Burnley csapatát irányította a Premier League-ben. 

Kompany 2020 nyarán vonult vissza, és azonnal az Anderlecht edzője lett. Két szezont követően távozott és 2022 nyarán kinevezték a Premier League-ből kieső Burnley edzőjének. A Pep Guardiolától tanuló belga szakember elképesztő munkát végzett, csapatával ugyanis 101 pontot szerezve nyerte meg a másodosztályú bajnokságot. 

Kompany játékosként rengeteget ellesett Guardiolától
Fotó: AFP

A szűkös anyagi lehetőségei miatt Burnley az idei szezonban nem tudta megtartani a tagságát a Premier League-ben, ennek ellenére Kompany csapata stílusos futballt játszott, melyen fellelhető volt Guardiola stílusa is. 

Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró a közösségi oldalán tudatta, hogy a Bayern München már megkereste Kompanyt, a belga szakember pedig nyitott a tárgyalásokra. A 38 éves szakember számára nem lenne ismeretlen a Bundesliga, ugyanis mielőtt a Manchester Cityhez igazolt volna, 2006 és 2008 között a Hamburg futballistája volt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről