A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Gianinna Maradona, Diego Maradona lánya felháborodottan vette tudomásul, hogy elárverezik apja Aranylabdáját, amit szerinte korábban elloptak tőle.

Maradona családja bíróságra ment, de nem jártak sikerrel, hiszen Franciaországban úgy döntöttek, hogy el lehet árverezni a néhai legendás focista díját. Egy gyűjtő korábban potom pénzért vette meg a becses trófeát, amiért akár 10 millió eurót is kaphat majd. Gianinna Maradona, a legendás Diego lánya szerint a díjat egészen egyszerűen ellopták az apjától. Ez az Aranylabda nem az az Aranylabda, amit ma ismerünk, ezt Maradona az 1986-os világbajnokságon nyújtott teljesítményéért kapta a tornán, majd Gianinna szerint 1989-ben ellopták a tárgyat az apjától.

Diego Maradona Aranylabdáját 1986-ban kapta, majd 1989-ben ellopták tőle
Fotó:  Pascal GEORGE / AFP

Maradona lánya szerint a francia bíróság határozata mélyen érintette őket és fellebbeznek majd a döntés ellen, hiszen nem értik, hogy lehet elárverezni lopott tárgyat. Az ereklyét június 6-án bocsátanák árverésre az Aguttes ház aukcióján Párizs egyik külvárosában. A becses tárgyat egyébként egy szemfüles gyűjtő 2016-ban szerezte meg, két eurónál is kevesebb összegért. Az örökösök szerint a tárgy egyértelműen a családnál lenne a legjobb helyen, pláne annak tükrében, hogy erőszakosan lopták el. Gianinna szerint az olasz maffia lopta el az Aranylabdát, amikor az apja Nápolyban focizott, majd évtizedekig semmit nem tudtak a hollétéről.

Diego Maradona 1995-ben megkapta a France Footballtól a tiszteletbeli Aranylabdát, ugyanakkor a hatóságok szerint jogszerűen bocsáthatják árverésre a lopott tárgyat, hiszen a megkerülését követő három évben a család nem jelentkezett érte, így a francia jog szerint a jelenlegi tulajdonos azt kezd vele, amit akar, így el is adhatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!