Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy a klub legendája, Kovács Zoltán ismét szerepet vállal a lila-fehér klubnál.

A tulajdonosváltáson átesett Újpest FC csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben bejelentette, hogy visszatér a klub korábbi közönségkedvenc játékosa, majd sportigazgatója, Kovács Zoltán, aki ezúttal főtanácsadóként segíti majd Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető munkáját. 

Újpest FC, Fradi-Újpest, Újpest-szurkolók,
Komoly változások lesznek Újpesten
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

"Azt nem mondom, hogy nagyon meglepődtem, viszont annál sokkal jobban örültem, mint amennyire meglepődtem. Óriási büszkeséggel töltött el. Nem gondoltam, hogy amióta sportigazgatóként kiléptem a székházból, ilyen sok idő fog eltelni, de hál'Istennek eljött az a pillanat, hogy bár nem sportigazgatóként, hanem más titulusban, de visszatérhetek sikereim helyszínére - mondta Kovács arra vonatkozóan, hogy mi járt a fejében, amikor megkereste az Újpest.

A klubnak adott interjújában Kovács arról is beszélt, hogy meggyőződött az elmúlt hónapokban arról, hogy jó kezekbe került az Újpest.

"Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető igazgató mindent megtesz azért, hogy újra sikeresek legyünk. Mióta átvették a klubot, anyagilag, erkölcsileg mindent elkövetettek azért, hogy stabilizálódjon a helyzet és minél előbb megnyugodhassunk és a jövőre lehessen koncentrálni. Mindenki megnyugodhat, hogy jó kezekbe került a klub. Olyan emberekkel találkozhattam, akik mindennap azon dolgoznak, hogy olyan sikereket érjünk el, amilyeneket a szurkolók megérdemelnek, és a klub történelme alapján megérdemlünk mindannyian" - folytatta az újpestiek korábbi közönségkedvence.

A korábbi sportigazgató azt is elárulta, hogy milyen csapatot szeretne látni a jövőben Újpesten.

"Nekem az fáj a legjobban, amikor olyan játékosokat is látok, akik nem tesznek meg mindent és nem élvezik minden pillanatát annak, hogy ilyen szurkolók előtt játszhatnak. 

Olyan csapatot meg játékosokat, és stábot szeretnék, amelynek az Újpest sikere a legfontosabb hétfőtől vasárnapig, onnantól, hogy aláírták a szerződésüket. Azt szeretném, hogy itt mindenki szívét-lelkét beletegye ebbe a projektbe. Ilyen játékosokat, és ilyen embereket keresünk a klub minden szintjén, mert nem csak a csapatot kell újraépíteni, hanem az egész klubot

 – fogalmazott Kovács Zoltán.

A korábbi magyar válogatott támadó először az 1996/97-es idényben szerepelt Újpesten, majd 1998 és 2000 között,  2002/2003-as idényben, valamint 2004-től 2008-ig játszott a lila-fehéreknél. Játékoskarrierjét követően utánpótlás-igazgatóként dolgozott az Újpestnél, majd másfél éven keresztül sportigazgatóként dolgozott. Ezt követően Diósgyőrben tevékenykedett, majd 2014 nyarán ismét Újpesten lett sportigazgató. Egy évvel később Fehérvárra került, ahol a Videotonnál hat éven keresztül töltötte be ugyanezt a posztot.

Kovács Zoltán érkezésének bejelentése után nem sokkal az Újpest a közösségi oldalán közölte, hogy a korábbi játékosa, Szakály Péter is visszatér a csapathoz, ahol vezető játékosmegfigyelőként fog dolgozni. A hétszeres magyar válogatott játékos 2019 és 2022 között összesen 68 meccsen lépett pályára a negyedik kerülti együttesben, ezeken összesen öt gólt és két gólpasszt jegyzett.

Mindenképpen győztes típusokat szeretnénk igazolni, akik mentalitásukban át tudják érezni és adni mindazt, amit az Újpest jelent.

 Nem lesz elég az, hogy valaki jó labdarúgó, olyan személyiségjegyekkel kell rendelkeznie, ami alkalmassá teszi őt arra, amire a szurkolóink vágynak és amire természetesen mi is" – mondta ezt Szakály Péter a klub hivatalos oldalán megjelent interjúban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.