A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az NB II-es Vasas 16-szoros magyar válogatott focistáját, Filip Holendert ötmeccses eltiltással sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága.

A feljutás szempontjából sorsdöntő meccset játszott egymással az ETO FC Győr és a Vasas, s ugyan a győriek kétszer is hátrányba kerültek, végül 3-2-re nyerni tudtak a labdarúgó NB II utolsó előtti fordulójában. A zöld-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel megelőzték az angyalföldi csapatot, így ha vasárnap az utolsó körben nyernek Ajkán, akkor másodikként feljutnak, míg a Soroksárt fogadó Vasasnak erre már csak akkor van esélye, ha a Győr kikap. 

Holender Filip
Holender ötmeccses eltiltást kapott az MLSZ-től
Fotó: Balogh László/vasasfc.hu

A találkozó után után több Vasas-játékos is reklamált Bogár Gergő játékvezetőnél, akik közül a korábbi magyar válogatott Holender Filip volt a legvehemensebb. Az M4 Sport beszámolója szerint Holender előbb megtapsolta a játékvezetőt, majd amikor piros lapot kapott, tovább szövegelt, és egy félreérthetetlen kézmozdulattal arra célzott, hogy lefizették a játékvezetőt.

A bíróra tett sértő kifejezést keményen szankcionálta az MLSZ, ugyanis a bajnokságtól függetlenül a következő öt bajnoki meccset kénytelen kihagyni a 29 éves támadó.

A találkozó után Gera Zoltán, az angyalföldi csapat edzője is a játékvezetőt szidta, aki nagy valószínűséggel megadott egy lesgólt a győrieknek, emellett pedig a hosszabbításban nem ítélt meg egy tizenegyest a Vasasnak.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!