Vágólapra másolva!
A korábbi 89-szeres belga válogatott Vincent Kompanyt nevezték ki a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Kompany azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Burnley az elmúlt két idényben kifejezetten attraktív futballt játszott az irányításával, igaz a feljutását követően idén kiesett a Premier League-ből.

Kompany játékosként rengeteget ellesett Guardiolától
Fotó: AFP

A 38 éves szakembernek ez lesz a harmadik vezetőedzői megbízatása, ugyanis az angol csapat előtt az RSC Anderlecht trénere is volt, ahol játékosedzőként kezdte a szakmát. 

Nagy megtiszteltetés ennek a klubnak dolgozni, mert a Bayern egy intézmény a nemzetközi futballban. Edzőként azt szeretem, ha a csapatomnál van a labda és kreatív futballt játszik, ugyanakkor agresszívnek és bátornak is kell lennie

- mondta Kompany, aki alig várja, hogy lerakja az alapokat, mert szerinte ha az alap rendben van, akkor a sikerek is jönni fognak.

Kompany, aki három évre írt alá, Thomas Tuchelt váltja, vele a sorozatban 11. megnyert bajnoki címet követően csupán harmadik helyen zárta a bajnokságot a bajor sztárklub, melynek másodedzője Lőw Zsolt volt. A Bayern legutóbb 2011-ben volt bronzérmes a Bundesligában.

Sajtóhírek szerint a Bayern egyik kulcsjátékosa, Jamal Musiala nem túl boldog amiatt, hogy Kompany lesz az új edző. A spanyol Marca beszámolója szerint a német válogatott támadó azt tervezi, hogy a nyáron távozik. 

A világ egyik legtehetségesebb középpályásának tartott Musialát állítólag a Real Madrid és a Manchester City is figyeli, de Ruben Martin újságíró szerint a 21 éves játékos inkább a BL-döntős spanyol együtteshez szeretne igazolni. 

A Bayern február végén jelentette be, hogy a német szakember nem marad a csapatnál. A hónapok óta tartó edzőkeresés során Julian Nagelsmann német és Ralf Rangnick osztrák szövetségi kapitánnyal sem sikerült megállapodnia, mindkettő a nyári Európa-bajnokság után is marad a jelenlegi nemzeti együttesénél.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről