Vágólapra másolva!
Egy nappal a svájciak ellen 3-1-re elveszített Európa-bajnoki mérkőzés után a magyar válogatott sajtótájékoztatót tartott a csapat bázisán, Weiler im Allgäuban. Az eseményen ezúttal a svájciak ellen csereként pályára lépő Ádám Martin válaszolt az újságírók kérdéseire. A 29 éves támadó elmondta, milyen érzés volt pályára lépni pályafutása első Eb-meccsén, de szóba került a németek elleni rangadó és a róla készült mémek, amelyek futótűzként terjednek az interneten.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Ádám Martin a Svájc elleni Eb-meccs után óriási népszerűségre tett szert. A 22-szeres válogatott támadót nemcsak felfedezte magának az internet népe, de a nemzetközi sajtó is dicsérte a svájciak elleni Eb-meccs után.

Hozzám is visszajutnak ezek a mémek, jókat röhögök egy-kettőn. Így születettem, ilyen testalkatom van. Persze, azt nem állítom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem. De van egy alapadottságom, egy fizimiskám. Ezen változtatni nem tudok, ilyen a genetikám”

 – mondta Ádám Martin a mémekkel kapcsolatban, és megjegyezte azt is, hogy ha a németeknek győztes gólt lő, az nem azért lesz, mert a mémek felpaprikázták. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.16.
Ádám Martin az internet legújabb világsztárja
Fotó: Mirkó István

Ezt követően a 29 éves támadó a Svájc elleni találkozó tanulságiról és a csapaton belüli hangulatról beszélt. 

„A hangulattal eddig sem volt és ezután sem lesz probléma. Szomorúak voltunk a vereség után, de egymás közt átbeszéltük, túl vagyunk már a dolgon. 

Tudjuk, hogy mik voltak a hibák, amiket nem követhetünk el a következő meccsen. Most már a német meccsen van a fókusz. Nyilván rosszul kezdtünk Svájc ellen, a fordulás után csavartunk a fejünkön és a játékunkon, az már jobban nézett ki. 

Főleg az első félidőn kell változtatnunk, hogy jobban kezdjük a mérkőzéseket, mert a Svájc elleni második félidővel már nem volt gond” – folytatta Ádám Martin, aki hangsúlyozta, hogy a németek ellen az lesz a legfontosabb, hogy a csapat kompaktabban futballozzon majd. 

„A lényeg, hogy kompaktabbak legyenek a csapatrészek. Ha elkezdjük a letámadást, akkor azt együtt tegyük. Ezek lesznek a legfontosabbak. 

Hat pontot lehet még szerezni, de most jön a legnehezebb meccsünk. Ez a csapat az utóbbi években már megmutatta, hogy partiban lehetünk a németekkel. Egymásért küzdve ilyen csapatok ellen is felvehetjük a kesztyűt, úgyhogy pozitív vagyok a meccsel kapcsolatban”

 – mondta a dél-koreai Ulszan Hyundai csatára, aki a 2021-es Eb-n még nem volt ott a válogatottban, de a 2022-es Nemzetek Ligája sorozatban mindkét németek elleni találkozón szerepet kapott. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.16.
Ádám Martin úgy érzi, csereként sokat segíthet a válogatottnak
Fotó: Mirkó István

„Az első paksi szezonom után nem volt realitása, hogy válogatott legyek. Utána volt egy elég jó szezonom, bekerültem a csapatba, és élvezem minden egyes percét. Innen is köszönöm Marco Rossinak, hogy azóta is bízik bennem. Próbálom meghálálni, és abban a tíz-húsz-harminc percben is büszkén viselem a válogatott mezét” – folytatta Ádám, aki most is úgy készül, hogy a németek ellen a kispadról kell majd beszállnia. 

Úgy készülök, hogy most is csere leszek, nincs ebben titok. Úgy rakom össze magam fejben, ahogy arra a tizenöt-húsz percre tudjam segíteni a csapatot és jól tudjak beszállni”

 – mondta. 

Ádám Martin a 79. percben csereként állt be Svájc ellen, de nem Varga Barnabás helyére érkezett, hanem ezúttal mellé:

„Működhet a kétcsatáros játék, sok beadás kell hozzá, hogy működjön, de korábban is játszottam már ezt Pakson Böde Dani barátommal. Tegnap ezeket a beadásokat Varga Barnival próbáltuk hellyel-közzel megcsúsztatni. Ez először fordult elő a válogatottban, de lehet, hogy lesz még rá példa az Európa-bajnokságon” – mondta a 22-szeres válogatott támadó, aki arról is beszélt, hogyan élte meg pályafutása első Eb-meccsét. 

Nem vagyok egy betojós gyerek. Jó érzés volt pályára lépni az Eb-n. Más mint egy Nemzetek Ligája vagy egy barátságos meccs. Teljesen más a körítés. Másképp kell készülni, volt is bennem egy kis izgalom, pedig nem vagyok izgulós. De ez tök normális. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.16.
Ádám Martin rendkívül hálás Marco Rossi bizalmáért
Fotó: Mirkó István 

Ez egy nagy esemény, háromszor kilencven perced van, hogy továbbjuttasd a hazádat a csoportból. Sajnos nem jól kezdtünk, de mindenkinek fent van a feje és megyünk tovább, hogy a németek ellen javíthassunk” – mondta Ádám Martin, aki a németek elleni meccsről végezetül azt mondta, hogy a mieink védekezni fognak a saját térfelükön. Félidőnként három-négy kontrája lesz a magyar csapatnak, azokat kell úgy levezetni, hogy gól szülessen belőle. 

A magyar válogatott jövő szerdán Stuttgartban folytatja az Eb-szereplését a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről