Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott egy botrányosan gyenge meccsen gól nélküli döntetlent játszott Ukrajna ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A belgák szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco a német rendőrséget hibáztatta, amelynek köszönhetően Romelu Lukakuék a tervezettnél később jutottak el a stadionba.

Az Ukrajna elleni 0-0 után Tedesco nagyon ideges volt, amiért a belga válogatott csapatbusza egy óra alatt jutott el a szállodából a stuttgarti MHP Arénába. A 17 kilométeres út során rendőri kíséret mögött haladt a belgák busza, majd később kiderült, hogy a rendőrautók szándékosan hajtottak lassan, ezért nem sikerült 40 perc alatt teljesíteni a távot. 

A stuttgarti születésű szövetségi kapitány nagyon bosszús volt és a rendőrséget okolta a késedelem miatt, melynek köszönhetően lerövidült a bemelegítés és a mérkőzés előtti csapatmegbeszélés ideje is.

Euro 2024: Ukraine - Belgium
Domenico Tedesco ideges volt a belgák késése miatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Erre azért volt szükség, hogy teljesítsék azt a követelményt, hogy legalább tíz perc teljen el a két csapat, az ukrán és a belga válogatott érkezése között. Az UEFA sürgős utasításra az utolsó pillanatban lerövidítette ezt az időszakot,

különben Belgium még később érkezett volna" - közölte az ARD közszolgálati műsorszolgáltató, hozzátéve, hogy a német rendőrség a késedelem miatt az UEFA-t okolja.

A hírek szerint az ukrán csapatbusz tartotta fel a belgákat. Az ukránok elsőbbséget élveztek ebből a szempontból, a rendőrök kék villogó lámpákkal kísérték őket, míg a belgák nem részesültek ebben a kiváltságban. "A globális politikai helyzet miatt történt mindez, a belga csapat esetében ez a veszély nem állt fenn" - számoltak be az indoklásról a később kiadott közleményben.

Tedescónak aztán a meccsen is akadt egy másik problémája, a belgák csapatmegbeszélése közben az őket filmező operatőrre lett ideges, akit azonnal odébbtesékelt. 

Menjen innen, kérnék egy kis diszkréciót, ez privát megbeszélés

- mondta dühösen az operatőrnek Tedesco.

A belga válogatott pocsék teljesítményt nyújtott Ukrajna ellen, a mérkőzés után saját szurkolói is kifütyülték a csapatot. A Románia mögött csoportmásodikként továbbjutó Belgium a nyolcaddöntőben Franciaország ellen lép pályára Düsseldorfban, július 1-jén.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről