A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
101 éves korában meghalt Celeste Arantes, a legendás brazil labdarúgó, Pelé édesanyja.

Arantes az elmúlt öt évet vegetatív állapotban töltötte, és arról sem értesült, hogy a fia 2022-ben meghalt. A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) közleményéből kiderült, hogy a labdarúgás egyetlen háromszoros világbajnokának pénteken elhunyt édesanyja az elmúlt napokat kórházban töltötte, ám halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Egész Brazília gyászolja Pelé édesanyját

Pelé egykori klubja, a brazil Santos így búcsúzott legendás játékosának édesanyjától a közösségi médiában.

"A Santos Futball Club részvétét fejezi ki Celeste Arantes do Nascimento, örökös királyunk édesanyjának halála miatt. 101 évnyi inspiráló életútja volt. Egy színesbőrű nő, aki végtelenül sok nehézséggel nézett szembe az életben a családja érdekében” – olvasható a brazil klub búcsúja.

A Pele Alapítvány ugyancsak a közösségi felületein emlékezett meg a háromszoros vb-győztes futballista édesanyjáról, aki igazi példakép volt.

Vegyesek most az érzéseink. Egyfelől mélyen gyászolunk, másfelől örökké hálásunk leszünk azért, hogy „Celestinha”, ahogy szeretett fia nevezte, köztünk létezett. Celeste az anyakirálynő, akire szívünkben és emlékeinkben örökké szeretettel fogunk gondolni"

 – búcsúzott a legendás futballistáról elnevezett alapítvány.

Celeste Arantes három gyermekének egyike volt a háromszoros világbajnok Edson Arantes do Nascimento, Pelé. Kezdetben ellenezte, hogy fia profi labdarúgóvá váljon, de fokozatosan megváltoztatta véleményét, ahogy Pelé egyre sikeresebbé vált. Pelé 2022 december 29-én hunyt el életének 83. évében. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!