Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokságon televíziós szakértőként dolgozó, korábbi világbajnok labdarúgó, Bastian Schweinsteiger az élő adásban és azt megelőzően is úgy viselkedett, hogy amiatt tőle hangos a német sajtó.

Bastian Schweinsteiger néhány napja amiatt került be a hírekbe, mert szerinte teljesen szabályos körülmények között született a németek első gólja a magyar válogatott elleni, szerdai Eb-csoportmérkőzésen. Nagy vitát váltott ki, hogy a holland játékvezető, Danny Makkelie megadta Jamal Musiala gólját, amely előtt Ilkay Gündogan fellökte Willi Orbánt. A német ARD televízió világbajnok szakkommentátora, Schweinsteiger azonban csak nevetett azon, hogy a magyar játékosok és felháborodtak az eseten, ugyanis szerinte semmi nem történt, test a test elleni küzdelem volt, szabálytalanság nélkül.

ARD, Bastian Schweinsteiger, Esther Sedlaczek
Az Eb-n az ARD helyszíni stábjában dolgozik Esther Sedlaczek és Bastian Schweinsteiger
Fotó: HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német sajtóban azonban nem ezen nyilatkozata, hanem a mozdulatai váltottak ki nagy visszhangot. Schweinsteiger már azzal is zavarba ejtette a műsorvezetőt, Esther Sedlaczeket, hogy a péntek délutáni Ausztria-Lengyelország (3-1) meccs után szelfit készített a szintén Eb-szakértőként dolgozó kapuslegendával, Peter Schmeichellel – úgy, hogy már a kamerák őket mutatták az élő adásban. Sedlaczek azonban rutinos műsorvezető módjára nevetve kivágta magukat a helyzetből, így annyira nem volt kínos ez a szituáció.

Bastian Schweinsteiger úgy tett az Eb-n, mint a gusztustalan világbajnok kapus a vb-döntő után

Az azonban már sokkal inkább felháborodást váltott ki, ami az élő adás kezdete előtt történt. Esther Sedlaczek a közösségi oldalára is feltöltött egy képet, amelyen az látszik, hogy Schweinsteiger az ágyékához tartja a mikrofont, éppen úgy, ahogyan a szintén világbajnok Emiliano Martínez tette a 2022-es vb-döntő után az Arany Kesztyű-díjával.

ARD, Bastian Schweinsteiger, Esther Sedlaczek
Bastian Schweinsteiger az ágyékához tartotta a mikrofont, félreértelmezhetetlen módon
Fotó: instagram.com/esthersedlaczek

A merkur.de is "obszcén gesztus"-nak nevezte a Bayern legendájának tettét, és a lap megírta, hogy amikor Sedlaczek észrevette a sokat sejtető mozdulatot, meglepetten nézett Schweinsteigerre, majd kínjában nevetésben tört ki.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről