Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a magyar válogatott, ugyanis az E csoportban minden válogatott egy-egy sikerrel és vereséggel, azaz már három ponttal várja a zárókört. A magyarok öröméhez sem a szlovák-román, sem a belga-ukrán mérkőzésen nem születhet döntetlen. A Románia-Szlovákia mérkőzésen viszont mindkét csapatnak kiváló eredmény a döntetlen, ez pedig nagyon rossz hír nekünk.

Egyértelműen az E csoport a legkiegyensúlyozottabb a 2024-es Európa-bajnokságon, mivel Romániának, Belgiumnak, Szlovákiának és Ukrajnának 3-3 pontja van az utolsó forduló előtt. Szlovákia-Románia és Ukrajna-Belgium mérkőzéseket rendeznek szerdán 18 órától.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group E Slovakia v Romania, csalás
Csalásra készülnek a románok es a szlovákok?
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Megszületik a román-szlovák "üzlet" a csalásról?

A románok pillanatnyilag vezetik a csoportot. Az Ukrajna elleni 3-0-s győzelem ugyanis jobb gólkülönbséget jelent számukra. A fő szempontot az egymás elleni mérkőzések jelentik, de a jelenlegi helyzetben, amikor minden csapatnak van egy győzelme és egy veresége, még a gólkülönbség az elsődleges. Nem is olyan meglepő, hogy a fogadási oddsok is drasztikusan elkezdtek csökkeni a Románia-Szlovákia összecsapás döntetlenjére.

Az utolsó szakaszban elért döntetlennel Románia és Szlovákia együtt menne tovább, és biztosan kiejti a Belgium-Ukrajna párharc vesztesét. Na meg persze a magyar válogatottat is nagyon nehéz helyzetbe hoznák, ugyanis akkor már csak az F jelű négyes harmadikját előzhetné meg Marco Rossi csapata.

(Ha mindkét meccs döntetlenre végződik, akkor mindannyian Ukrajna előtt végeznek az E csoportban). Erre szokták azt mondani, hogy a románok és a szlovákok számára ez a tökéletes forgatókönyv.

A döntetlennel Románia és Szlovákia 4 pontot érne el, így nem számít, mi történik a Belgium-Ukrajna találkozón:

  • Ha Belgium legyőzi Ukrajnát, a sorrend így nézne ki: Belgium (6), Románia (4), Szlovákia (4), Ukrajna (3).
  • Ha Ukrajna legyőzi Belgiumot, a sorrend így nézne ki: Ukrajna (6), Románia (4), Szlovákia (4), Belgium (3)
  • Ha Belgium döntetlent játszik Ukrajnával, a sorrend így nézne ki: Románia (4)/Belgium (4), Szlovákia (4), Ukrajna (4).

Az ukránok tehát az utolsó helyen végeznének, nekik van ugyanis a legrosszabb gólkülönbségük. Egyben azt is jelentené, hogy a magyar válogatott ennek a csoportnak a harmadikját biztosan nem előzné már meg.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről