Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő, de igaz. A csoportkör első két fordulója ment még csak le a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, de már hat öngólnál járunk. Csak összehasonlításképpen, az 1996-os, a 2000-es, vagy éppen a 2008-as Európa-bajnokságokon az egész tornán mindössze egyetlen öngól esett, ehhez képest tartunk már most hatnál.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon 11 öngól született, ami a egyben a rekordot is jelenti. Bár ha úgy haladunk, akkor Németországban hamarosan megdőlhet a csúcs, mivel két kört követően összesen már hat öngólt láthattunk eddig.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Turkey v Portugal
A törökök elképesztő öngólt hoztak össze
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Rekord születhet az öngólok számában a németországi Eb-n

Azonnal a nyitómeccsen esett egy öngól, amikor bal oldali szabadrúgás után McKenna továbbította középre a labdát, ami Rüdiger fejéről pattant a kapuba a 87. percben, a találkozó így is 5-1-es német sikerrel végződött.

Ezt Franciaország Maximilian Wöber - a saját kapujába fejelt - öngóljával 1-0-ra legyőzte Ausztriát a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában, majd a portugál-cseh mérkőzésen 

Stanek éppen Robin Hranacra ütötte a labdát, akinek a lábáról a saját kapujába pattant a labda a 69. percben, ezzel lett 1-1 az állás, végül a portugálok meg is nyerték a meccset.

A horvát-albán meccsen az utolsó percekre is maradt még egy hatalmas fordulat, ugyanis Albánia a 95. percben az öngólt szerző Gjasula találatával tudott kiegyenlíteni. Ezt követően jött a spanyol-olasz rangadó, amelyen az 55. percig bírta az olasz csapat a nyomást, amikor Nico Williams bal oldali beadása után Riccardo Calafiori lábáról pattant a saját kapujába a labda. A spanyolok végül ezzel a góllal nyertek 1-0-ra.

Az utolsó és legfrissebb eset pedig szombaton történt, amikor a portugál-török mérkőzésen török hátvéd haza akarta adni a labdát, ám nem nézett fel, így nem látta, hogy Altay Bayindir kapus nem a kapujában helyezkedik, 

Samet Akaydin passza így a saját kapujában kötött ki, a visszafutó kapus egy másik védő társaságában még kétségbeesetten próbált menteni, de ez már egyiküknek sem sikerült.

Itt tartunk tehát jelenleg és még hol a vége, ha így folytatják a játékosok, akkor minden bizonnyal megdől majd a 2021-es, 11 öngólos csúcs.

További érdekesség, hogy Mikautadze (georgiai), Musiala (német) és Schranz (szlovák) tudtak eddig két gól szerezni az Eb-n, tehát harman éppen annyi góllal állnak összesen a góllövőlista élén, amennyi öngól született már. 

Íme, az öngólok listája:
Rüdiger (német, a skótok ellen), Wöber (osztrák, a franciák ellen), Hranac (cseh, a portugálok ellen), Gjasula (albán, a horvátok ellen), Calafiori (olasz, a spanyolok ellen), Akaydin (török, a portugálok ellen)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről