Vágólapra másolva!
Rövid betegség után, mindössze 54 éves korában meghalt az Arsenal és az Everton korábbi futballistája, Kevin Campbell.

Kevin Campbell közel 20 éven át tartó profi pályafutása során nyolc klubban, többek között az Arsenalban, a Nottingham Forestben és az Evertonban is játszott. Összesen 542 meccsen 148 gólt szerzett. Az Ágyúsokkal négy jelentős trófeát nyert, utoljára 2007 májusában lépett pályára, majd visszavonulása után később kommentátorként dolgozott – írja a SkySports, ahol sikeres médiakarriert futott be az egykori angol csatár. Campbell májusban rosszul lett, majd kórházba került, rövid betegség után ott is hunyt el.

SOCCER LIVERPOOL V EVERTON
Egykori futballistáját gyászolja az Everton és az Arsenal is
Fotó: AFP

A londoni születésű támadó az Arsenalnál kezdte pályafutását, ahol 1988 májusában debütált, majd az 1990/91-es idényben angol bajnoki címet nyert, két évvel később az FA-kupát és a Ligakupát nyerte meg a londoni együttessel, az 1993/94-es szezonban pedig a Kupagyőztesek Európa-kupáját hódította el az Ágyúsokkal.

"Megdöbbenve értesültünk arról, hogy korábbi csatárunk, Kevin Campbell rövid betegség után elhunyt. Kevint mindenki imádta a klubban. Mindannyian a barátaira és a családjára gondolunk ebben a nehéz időszakban. Nyugodj békében, Kevin!" – búcsúzott korábbi játékosától az Arsenal.

Campbell 224 meccsen 60 gólt szerzett a George Graham irányította Arsenalban, majd 1995 nyarán a Nottingham Foresthez igazolt, három évvel később pedig a Trabzonspornál kötött ki, de bő fél év után távozott Törökországból és kölcsönben az Evertonhoz került. A nyolc Premier League-mérkőzésen kilencszer talált be, amivel hozzásegítette a liverpooliakat a bennmaradáshoz, így állandó szerződést kötöttek vele a szezon végén. 2005-ös távozásáig 164 fellépésén 51-szer volt eredményes a Mersey-partiak mezében, amivel máig az Everton történetének ötödik legeredményesebb játékosa.

"Az Evertonnál mindenkit mélyen elszomorít egykori csatárunk, Kevin Campbell mindössze 54 éves korában bekövetkezett halála. Nem csak a Goodison Park igazi hőse és az angol foci ikonja volt, hanem egy hihetetlen ember is – ezt mindenki tudja, aki valaha találkozott vele. RIP, Super Kev" – olvasható az Everton közleményében. 

Az angol válogatott és a Manchester United korábbi sztárját, Wayne Rooneyt is megdöbbentette egykori Evertonos csapattársának halála.

"Minden gondolatom Kev családjával és szeretteivel vannak. Nagyszerű csapattárs volt, de ami ennél is fontosabb, zseniális ember, aki sokat segített nekem a pályafutásom elején" – írta az X-en Rooney.

Mindent egy helyen az Eb-ről