Vágólapra másolva!
A román bajnok FCSB, a lengyel Jagellonia, vagy akár a tavalyi rémálmot hozó feröeri Klaksvík is lehet a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A szombati Bajnokok Ligája-döntő lefújása után véglegessé vált a 2023-24-es európai kupaidény valamennyi szereplőjének a kiléte. A 15. BL-sikerét arató spanyol sztárcsapat sikerével a Ferencváros is jól járt, ugyanis így a magyar bajnok egy lépcsőfokkal feljebb került, és csak a második selejtezőkörben kell bekapcsolódnia a sorozatba.

A Ferencváros a bajnoki ágon a második körben is kiemelt lesz, köszönhetően az elmúlt öt év nagyszerű teljesítményének, amikor minden egyes szezonban elérte egy európai kupa csoportkörét. Itt viszont már jöhetnek szembe kőkemény riválisok is!

A román bajnoki is képben van

Ott van például a tavaly nyári rémálom főszereplője, a feröeri Klaksvík, igaz, egy visszavágón jó lenne bizonyítani, hogy mégiscsak a Fradi a jobb csapat a két együttes közül. A nem kiemelt csapatok között lehet a román bajnok FCSB (korábban Steaua Bucuresti), amely sok-sok év szenvedése után nyerte meg ismét a román bajnokságot. Ez a párosítás különösen pikáns lenne. 

Ferencváros, Klaksvík, Lisztes Krisztián
Nem egy szép emlék a Klaksvíkkal való legutóbbi találkozás a Fradi számára
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ugyancsak rázós túra lenne az első lengyel bajnoki címét megszerző Jagiellonia Bialystok elleni párharc, de a Sheriff Tiraspolt a moldáv foci trónjáról letaszító Petrocub Hincestit is jobb lenne inkább elkerülni. A Fradi által az előző két kupaidényben alaposan helyben hagyott ír Shamrock Rovers viszont alighanem ezúttal is kellemes préda lenne a magyar bajnok számára.

Ezek a csapatok lehetnek a Ferencváros ellenfelei a BL-selejtező 2. fordulójában:
Flora Tallin (észt), FCSB (román), KI Klaksvík (feröeri), Shamrock Rovers (ír), Lincoln Red Imps (északír), The New Saints (walesi), Pjunik Jereván (örmény), RFS Riga (lett), Petrocub Hincesti (moldáv), FC Ballkani (koszovói), FK Borac Banja Luka (bosnyák), Jagiellonia Bialystok (lengyel).

Az imént sorolt csapatok közül egyedül utóbbinak, a lengyel bajnoknak nem kell pályára lépnie az első fordulóban.

Európa- és Konferencia-liga

Az NB I-ben ezüstérmes Paks a Fradival szemben "bukott" a Real Madrid BL-győzelmével, a tolnaiknak így ugyanis 

a második helyett már az első fordulóban pályára kell lépniük az Európa-liga selejtezőjében, igaz ott kiemeltek lesznek.

Bognár György csapatának ellenfele a következő hatosból kerül ki: Elfsborg (svéd), Corvinul Hundeoara (román), Botev Plovdiv (bolgár), FK Zira (azeri), MFK Ruzomberok (szlovák), KF Llapi (koszovói).

A Konferencia-ligában a Puskás Akadémia és a Fehérvár várja a sorsolást, előbbi ráadásul nem is kiemeltként, így akár olyan sztárcsapatokkal is szembe kerülhetnek a felcsútiak, mint a belga Gent, vagy a többszörös BL-szereplő dán FC Köbenhavn, vagy éppen az izraeli Maccabi Haifa. A lehetséges ellenfelek névsora ide kattintva böngészhető, a csillaggal jelölt csapatoknak azonban túl kell élniük az első fordulót.

Az információk a témában rendszerint megbízható kassiesa.net oldalról származnak, az UEFA még nem véglegesítette a beosztásokat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről