Vágólapra másolva!
Miközben Európában már a kontinenstornára készül mindenki, addig Ázsiában már világbajnoki selejtezőket játszanak. A csoportmeccsek során találkozott néhány napja az előző világbajnokság házigazdája, Katar és a világ legnépesebb országa, India válogatottja.

A 2026-os mexikói, amerikai és kanadai világbajnokságra már 48 csapat jut ki, sok földrészen pedig már zajlanak a selejtezők, pontosabban Európán kívül már mindenhol. Az ázsiaiak nagyjából egy éve játsszák a selejtezőket, onnan nyolc csapat jut majd ki a vb-re. A világbajnoki selejtezők következő körébe már az India elleni meccs előtt bejutott Katar, de a vendégeknek még fontos volt, pontosabban csak lett volna ez a meccs.

Qatar v India : FIFA World Cup 2026 And AFC Asian Cup 2027 Qualification
Senki sem éri, hogy adhatták meg a katariak gólját - Kim Vu-Szung volt a meccs játékvezetője
Fotó: NurPhoto via AFP/Noushad Thekkayil/NurPhoto

Indiának győznie kellett volna, hogy meg tudja előzni a csoportban szereplő másik két csapatot, Afganisztánt és Kuvaitot, és ennek megfelelően meg is szerezte a vezetést az első félidőben. A meccs utolsó szakaszában Katar egyenlített, méghozzá egy olyan góllal, ami a VAR működése mellett egészen hihetetlen, hogy születhetett meg. Egy szabadrúgás után a katariak kapura fejeltek, az indiai kapus pedig védett és közben a lábával kisodorta a labdát az alapvonalon túlra, tehát szögletnek kellett volna következnie.

Hihetetlen gólt adtak meg:

Egy szemfüles katari játékos a lábával visszahúzta a labdát a játéktérre, amit a csapattársa a kapuba pöckölt, de ő sem gondolta komolyan, hogy ez gólt érhet, annak ellenére, hogy az indiai kapuba került a labda. A koreai játékvezetők megadták a gólt, ami után a katariak azonnal reklamálni kezdtek, de az ítéletet nem változtatták meg. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az indiai csapat összezuhant, a katariak pedig megszerezték a győztes gólt is.

Indiának így véget ért a a világbajnoki szereplése, mielőtt az igazán elkezdődhetett volna. A FIFA célja lehetne, hogy a világ legnépesebb országai ott lehessenek a világbajnokságon, hiszen hatalmas piacok nyílnának meg ezzel. A bírók döntése azért is értethetetlen, mert Katart már nem kellett különösebben segíteni a továbbjutásban, igaz, egy másik gazdag arab országnak, Kuvaitnak éppen ez ez eredmény kellett a továbbjutáshoz.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről