Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jelenet zajlott le az uruguayi labdarúgó-bajnokságban megrendezett Danubio-Deportivo Maldonado mérkőzésen, ahol a hazaiak a hazaiak vezető gólját még egy kutya is megünnepelte a lelátón.

A hétfői bajnoki 79. percében Sebastián Fernández szerzett vezetést a Danubio csapatának egy meglehetősen szürreális találattal. A támadó a pazar labdalevétel után már csak a kapussal találta szembe magát, ugyanis a vendégek egyik védője, Facundo Tealde Fernández - égen-földön senki sem zavarta - megbotlott, és elesett a tizenhatoson belül. Fernández ekkor megpróbálta átemelni a kapujából kiszaladó Guillermo Reyes fölött a labdát, de a lövés erőtlenre sikerült, és úgy tűnt, hogy a rutinos uruguayi védő, Hernán Menosse menteni tud a gólvonal elől – azonban addig ügyetlenkedett, amíg a labda a kapuban kötött ki. A gólt itt nézheti meg.

Sebastián Fernández
Szürreális körülmények között született Sebastián Fernández gólja 
Fotó: AFP

A hazaiak gólja után nagy ünneplés tört ki az Estadio Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff stadionban, a közösségi médiában pedig vírusként kezdett el terjedni egy videó, amelyen a gólját ünneplő Fernández mögött feltűnt egy kutya is, amely ugatva követte a lelátón futballistát. Az El Observador beszámolója szerint a klubnál nem tudják, hogyan kerülhetett a kutya stadionba, de meccsnapokon gyakran feltűnnek kóbor kutyák a lelátón.

A 90. percben azonban az uruguayi bajnokság tavalyi szezonjának legjobb kapusának megválasztott, Mauro Goicoechea nagyot hibázott és az öngóljával elbukta a győzelmet a Danubio. 

A Danubio jelenleg a 14. helyen áll a 16 csapatos uruguayi élvonalban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről