A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus és egy kommentátor élő adásban tett olyan megjegyzést a német válogatottra, amely nem nyerte el a Nationalelf játékosainak tetszését.

Az elmúlt években visszaesést mutató német válogatott hiába győzte le 5-1-re Skóciát a hazai rendezésű Európa-bajnokság pénteki nyitómeccsén, továbbra sincs minden rendben a Nationalelf körül. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesénél többen is azt kifogásolják, hogy nincsen igazán gólveszélyes középcsatáruk Miroslav Klose visszavonulása óta – noha Kai Havertz és a csereként beállt Niclas Füllkrug is betalált a skótok ellen.

Lothar Matthäus
Lothar Matthäuséknak magyarázkodniuk kellett az Eb-házigazda német válogatottat érintő kritika miatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon

A német válogatott középcsatárait kritizálták Lothar Matthäusék

Hollandiának is hasonló problémái vannak, a Magenta TV közvetítésében, a Lengyelország–Hollandia találkozón pedig erről is beszélt Lothar Matthäus, és a kommentátor, Wolff-Christoph Fuss. Erre még a közvetítés alatt WhatsApp-üzenetben reagált Sandro Wagner, aki jelenleg Nagelsmann segédedzője a válogatottnál (nem mellesleg maga is korábbi középcsatár). Mint kiderült, a német játékosok együtt nézték a meccset, köztük Havertz is, és Wagner nem akarta, hogy elvegyék az önbizalmát. A kommentátor még az élő műsorban elnézést kért úgy, hogy azzal igazából a holland csatárokat kritizálta.
„Híreket kaptunk a német táborból, ahol negatív kritikának vették, hogy a holland válogatott támadásbeli problémáit összehasonlítottuk a német válogatottéval. Ez persze nonszensz, 

a német csapatnak teljesen más lehetőségei vannak Havertz vagy Füllkrug, Undav vagy Maxi Beier jóvoltából

mondta még az élő adásban Fuss.

Matthäus pedig így magyarázkodott:
„Nem arról volt szó, hogy le akartuk húzni Havertzet vagy Füllkrugot. Egyszerűen csak az van, hogy 

jelenleg nincsenek olyan világklasszis csatáraink, mint a múltban. 

De mindketten belőhetik magukat az Eb-n" – idézte a Magyar Nemzet a játékosként világ- és Európa-bajnok klasszist.

A német válogatott legközelebb szerdán este, Stuttgartban lép pályára a magyar nemzeti együttes ellen, majd vasárnap Frankfurtban, Svájc ellen zárja az Európa-bajnokság csoportkörét a Nationalelf.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!