Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott minden idők egy legdrámaibb Eb-mérkőzését nyerte meg a skót csapat ellen Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával. Marco Rossi csapata tehát megtette, amit kellett, hogy továbbjusson a legjobb a 16 közé, azonban a diadalt beárnyékolta Varga Barnabás drámai sérülése. A találkozó után a mieink hőse, Csoboth Kevin nyilatkozott a vegyeszónában, elmondta, milyen utasítással küldte őt pályára a szövetségi kapitány és arról is beszélt, hogyan reagált volna Szoboszlai Dominik, ha a mieink nem nyerik meg a meccset.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

„A kapitány azért küldött be, hogy gólt lőjek. 

Azt kérte, hogy ne a lábamra, inkább területbe kérjem a labdát, hogy a sebességemet tudjam kamatoztatni. Mondta, hogy próbáljak gólt rúgni, vagy gólpasszt adni valamelyik csapattársamnak. Az előbbi jött be”

 – mondta a mérkőzés után az újságíróknak az Újpest támadója, aki Varga Barnabás sérüléséről is beszélt. 

„Magánál van, jobban érzi magát, úgyhogy várjuk a fejleményeket” – folytatta a 24 éves támadó, aki az első gólját lőtte a magyar válogatottban. 

Csoboth a 100. percben döntötte el a meccset, de már a 92. percben is hős lehetett volna, akkor azonban még a lövése a kapufán csattant. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin az első gólját lőtte a válogatottban
Fotó: AFP

„Egyből az édesapámra gondoltam és arra, hogy mit művelhet otthon. 

De tudtam, hogy lesz még lehetőségünk, mert a skótoknak is kell az eredmény a továbbjutáshoz. Nem hittem volna, hogy én leszek az, aki gólt fog szerezni, de örülök, hogy a másodikat gólra tudtam váltani”

 – folytatta a 10-szeres válogatott támadó, aki elárulta, hogy a meccs után csak a családjával beszélt, akik ezúttal nem tudták elkísérni a helyszínre.

Csoboth a kapufájánál, akár passzolhatott is volna a középen érkező Szoboszlai Dominiknak is. 

„Ő is mondta, hogy miért nem tettem be oda. De közben a mester szavai jártak a fejemben, aki mindig arra biztat, hogy lőjek. 

Szóval, ellőttem, de sajnos kapufa lett. Hála istennek tudtam javítani a gólommal, mert lehet, hogy a meccs után Dominik felrakott volna a plafonra” 

– mondta a 24 éves játékos, aki a gólja után köszönetet mondott az Újpest csapatának, amely bizalmat szavazott neki.

„Szeretnénk ez a pillanatot most jól megélni, kiélvezni. Jó volt látni a szurkolóinkon, mennyire örültek a győzelemnek. Le a kalappal előttük, mert amikor vesztésre álltunk, akkor is végig buzdítottak őket. Meglátjuk, hogyan alakul majd a sorsunk a következő napokban” – zárta a szavait Csoboth Kevin, aki 2023 márciusában mutatkozott be a magyar válogatottban. 

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a mieink három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, de így is jó esélyeik vannak. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről