Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságról csütörtökön hazatérő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi furcsa módon búcsúzott el a játékosaitól.

A Skócia elleni győzelme ellenére nem sikerült a továbbjutás az Európa-bajnokság csoportköréből a magyar válogatottnak, így aztán a csapat csütörtökön este hazatért a dél-bajorországi bázisáról. Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön még tartott Németországban egy sajtótájékoztatót, amely során stresszesen értékelte a Eb-n történteket, és nem volt egyértelmű a jövőjét illetően. 

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, sajtótájékoztató, 2024.06.27., Marco Rossi
Marco Rossi úgy köszönt el a magyar válogatott focistáitól, hogy nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Marco Rossi nélkül folytathatja a magyar válogatott?

A Nemzeti Sport szombaton arról írt, hogy értesüléseik szerint Rossi úgy búcsúzott el a csapattól, hogy 

nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban. Az A divízió 3. számú csoportjában e két csapaton kívül még Hollandia és Bosznia-Hercegovina szerepel. A magyar-olasz szövetségi kapitány szavai alapján bizonytalan, hogy ő ül-e ezeken a meccseken a kispadon.

Az Eb-szereplés után az OSC csapatában vízilabdázó Simone Rossi próbálta vigasztalni a láthatóan feszült édesapját:
„Kemény és fárasztó volt az út, de hosszú távon láthattok eredményeket és javulást. Sajnos nem a legjobban kezdtétek ezt a nagyszerű eseményt, és akadtak kegyetlen epizódok, de az öröm, amit adtatok, kitörölhetetlen marad az emlékezetünkből. Mert a nap végén erről szól a foci, mindenkit össze tud hozni az érzelmeken keresztül! A legnagyobb csalódásokból lesznek a legjobb leckék. Most nagy a csalódás, de csak azért, mert mindannyiunkban él a remény, de biztos vagyok benne, hogy a jövő mindegyikteknek tartogat még nagy dolgokat! Neked, Papa és ennek a válogatottnak minden játékosa számára!"

Marco Rossi 2018 júniusában vette át a magyar válogatott irányítását, azóta 66 mérkőzésen 33 győzelem, 14 döntetlen és 19 vereség a mérlege a nemzeti együttessel.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről