A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a házigazda német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik a szurkolók támogatásában, míg skót kollegája, Steve Clarke szerint mindenkit tisztelnek, de senkitől sem félnek a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt.

A pénteki müncheni nyitómeccset megelőző, csütörtöki sajtótájékoztatón Nagelsmann kiemelte: azt szeretné, ha a torna összehozná az országot, a szurkolók és a csapat "egyesülne", és nagyon fontos számukra, hogy kihasználják a hazai pálya előnyét.

"Azt kérem, hogy holnap legyünk hangosak. Boldog vagyok, amikor kommunikálhatok a játékosokkal a mérkőzés alatt, de pénteken nem bánnám, ha nem tehetném, mert túl hangos lenne a stadion" - jegyezte meg.

Euro 2024: Training Germany
Julian Nagelsmann bízi a szurkoló támogatásában
Fotó: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP


A németek az elmúlt három világversenyen egyaránt vereséggel rajtoltak. A 2018-as vb-n az első körben 1-0-ra kikaptak Mexikótól, majd negyedik, utolsó helyen végeztek csoportjukban. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokságon a franciáktól kaptak ki, majd kvartettjükből a második helyen jutottak tovább - a magyar válogatott lett a negyedik -, ám a nyolcaddöntőben alulmaradtak az angolokkal szemben. A 2022-es vb-n Japán győzte le őket 2-1-re az első fordulóban, a csoportban harmadikként végeztek és kiestek - derül ki az MTI tudósításából.

Nagelsmann kitért rá, hogy elvileg mindenki felépült, így a teljes keretből válogathat, ugyanakkor az ágyékpanaszok után fájdalommentes Leroy Sané, a Bayern München középpályása minden bizonnyal nem lesz kezdő a skótok ellen.

A szigetországi rivális kapitánya, Steve Clarke a zsúfolásig megtelt sajtóteremben elmondta, azzal a mentalítással vágnak neki a kontinenstornának, hogy mindenkit tisztelnek, de senkitől sem félnek.

"Ez egy négycsapatos szakasz nyitómeccse lesz, három mérkőzés vár ránk, tudjuk, mit kell tennünk, hogy továbbjussunk, és csak erre összpontosítunk" - mondta. "Mindenki teljesen egészséges, szárnyal, készen áll, és szeretne ott lenni a csapatban."

A szakvezető hozzátette, tisztelik a rendező nemzetet, tudják, hogy jó csapata van, de remélhetőleg mindenkinek meg tudják mutatni, hogy ők is jó válogatottat alkotnak. A németek a második, a skótok a harmadik fordulóban találkoznak a magyarokkal, akik számára szombaton, Kölnben a svájciak ellen rajtol az Eb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!