Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain 25 éves francia focistája hamarosan a Real Madrid játékosa lesz, amint lejár a június végéig érvényes szerződése. A Luxemburg ellen készülő focista a meccs előtt elmondta nem volt boldog az utolsó párizsi évében, hiszen a szezon elején külön kellett edzenie a csapattól, amíg nem hosszabbított, most pedig még mindig hihetetlen összeggel tartozik neki a PSG.

A PSG történetének legjobb gólszerzője őszintén beszélt arról, mit érzett, mielőtt tavaly augusztusban újabb egy évre aláírt volna a PSG-vel. Júliusban tették ki a keretből Mbappét,, akivel akkor közölték, hogy amennyiben marad, akkor egy percet sem fog játszani a következő szezonban. A Paris Saint-Germain szerette volna elkerülni, ami most történt, mégpedig azt, hogy ingyen távozzon a klubtól.

Végül augusztus 12-én a játékos visszakerült az első csapatba és Mbappé annak elenére ingyen távozott, hogy az elnök ezt akarta volna megakadályozni.

„Nem voltam boldogtalan a PSG-nél, ha ezt mondanám, az olyan lenne, mintha beleharapnék abba a kézbe, ami enni adott, de voltak dolgok és emberek, akik miatt boldogtalan voltam. Vannak dolgok, amiket nem mutathatsz ki, mert senki nem akar egy olyan embert követni, aki szomorúságot áraszt magából” – mondta Mbappé, aki szerint fontos volt Luis Enrique érkezése és a csapat tanácsadója, Luis Campos is sokat segített neki.

A világbajnok Kylian Mbappénak már nagyon elege volt a PSG-ből
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

„Nélkülük talán pályára sem léptem volna többet. Sokkal büszkébb vagyok erre a szezonra, ha belegondolok, hogy min mentem keresztül. Az elvárásaim alatt volt ez a szezon, de büszke vagyok, hogy folyamatosan pályán voltam, nyertünk és trófeákat is szereztünk, de jövőre nem lennék ennyivel megelégedve. Nagy megtiszteltetés és egy álom Madridban focizni, mindig erről a kluból álmodtam, nagyon várom, hogy ott lehessek” – mondta a PSG-vel hatszoros bajnok Mbappé, aki a francia válogatottal szerda este Luxemburg ellen léphet pályára.

Eközben a L'Équipe arról ír, hogy a Paris Saint-Germain nem kevesebb, mint 92 millió euróval tartozik még Kylian Mbappénak, ami egy 80 milliós „hűségbónuszból” áll, amiért kitöltötte a szerződését Párizsban, illetve az áprilisi és a májusi fizetését sem kapta meg. Könnyen lehet, hogy a francia támadónak be kell majd perelnie korábbi klubját.

A franciák szerint az igazság Mbappé oldalán van, de a PSG elnöke, Nasszer al-Khelaifi abban bízik, hogy a focista lemond a hatalmas összeg egy részéről a klubszeretet jegyében. Az elmúlt hetekben úgy tűnt, az elnök s a focista kapcsolata rendeződött ahhoz képest, amilyen akkor volt, amikor a csapattól külön kellett edzenie.

 

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről