Vágólapra másolva!
Horrorsérülést szenvedett a világ leggyorsabb embere, a nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt, akinek egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen szakadt el az Achilles-ina.

A londoni Stamford Bridge-en rendezett jótékonysági találkozón az angol öregfiúk válogatott lépett pályára egy világválogatott veterán együttes ellen. Utóbbi csapatban kapott helyen a világ leggyorsabb embereként ismert jamaicai sprinter. 

A 37 éves Bolt a találkozó elején a támadószekcióban kezdett, de a találkozó végére hátra került a védelemben, ekkor történt a katasztrófa.

 Jermain Defoe, a legendás angol támadó – aki nem mellesleg szintén a gyorsaságáról volt híres – lendületből megindult a kapu felé, Bolt megpróbálta szerelni, azonban egy rossz mozdulat miatt az Achilleséhez kapott és fájdalmas arccal elterült a földön. 

Defoe sem gondolta, hogy komoly a baj, mert miután elhúzott a sprinter mellett – aki nem mellesleg a mezén viselte a világrekordot jelentő 9,58-as idejét – kapu tört és könnyedén a hálóba gurította a labdát az angolok kapusa mellett, aki ezúttal a WBC korábbi cirkálósúlyú bokszkirálya, Tony Bellew volt.

Az angol játékosok ünneplése közben esett le mindenkinek, hogy nagy a baj. Bolthoz behívták az orvosi csapatot, akik sínbe tették a lábát, majd hordágyon levitték a pályáról. 

A meccs után az Alessandro Del Pieronak gólpasszt is adó Bolt a közösségi oldalán megerősítette, hogy elszakadt az Achilles-ina, és posztolt egy fotót az öltözőből, melyen már látható, hogy a jobb lába egy holdcsizmában van, mellette pedig két mankó.

Az angol csapata végül 6-3-ra megnyerte a "Soccer Aid" néven futó találkozót, ezzel véget ért a "világválogatott" elleni ötmeccses nyeretlenségi sorozata.

Bolt gólpassza 2:25-től, a sérülése 7:02-től látható.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről