Vágólapra másolva!
A londoni Wembley-stadion újra levizsgázott. A 2021-es Eb-döntő botrányos rendezése után most itt az újabb balhé.

Egészen döbbenetes, hogy egy akkora város, mint London, s 

egy akkora stadion, mint a Wembley nem tud megküzdeni egy fontos labdarúgó-mérkőzés megrendezésével.

A 2021-es Anglia-Olaszország Eb-döntőt is a Wembley-stadionban rendezték meg. Óriási botrány tört ki a meccs előtt, mert akkor a jegy nélkül maradt angol drukkerek rohamozták meg a stadiont. Három éve több tucat jegy nélküli drukker jutott be a stadion területére, de a nézőtérre nem tudtak behatolni. A Wembley szóvivője szerint az incidensek a stadion külső kerületén történtek meg. Londonban 2021-ben az Eb-döntő napján rajongók ezrei gyűltek össze a Wembley Stadionnál. 

Sokan olyanok, akiknek nem volt jegyük az összecsapásra.

 A rendőrség arra szólította fel a jegy nélküli embereket, hogy ne utazzanak oda, illetve menjenek haza. Négy órával a finálé előtt több tízezer ember gyűlt össze, akik palackokat és füstbombákat dobáltak, az utca pedig szemétben és alkoholban "úszott".

Három évvel később ugyanez volt a helyzet. A szombati Real Madrid-Borussia Dortmund BL-döntő előtt szintén a jeggyel nem rendelkezők okoztak kisebb gondot. Majd a meccs megkezdése után néhány szurkoló rohant be a pályára. Alig kezdődött el a klubfutball legfontosabb meccse, az 1. percben már meg is kellett szakítani a meccset, hiszen egy szurkoló sétált be a pályára. Az illető pár szelfit is készített, ugyanis senki nem zavarta le a pályáról.

 A teszetosza rendezők láttán még több szurkoló ment a pályára, összesen hárman vagy négyen is, akiket szép lassan levittek a pályáról, majd folytatódhatott a meccs.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt ember a Real Madrid–Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő elején berohant a pályára, a többiek pedig a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre.

Mindenesetre elég különös, hogy egy ekkora város ekkora stadionjában másodszor fordul elő rövid időn belül nagy botrány.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről