Vágólapra másolva!
A West Ham United brazil válogatott játékosát, Lucas Paquetát fogadási csalásban történő részvétel miatt örökre eltilthatják a profi labdarúgástól.

A West Ham United Konferencia-liga-győztes futballistáját azzal vádolja az Angol Labdarúgó Szövetség, hogy a középpályás bizonyos Premier League-meccseken szándékosan kapott sárga lapot. A hírforrások négy érintett mérkőzésről (Leicester City, Aston Villa, Leeds, Bournemouth) számoltak be, melyek közül hármat még a 2022/2023-as szezonban játszott a West Ham, a negyedik pedig a nemrég befejeződött idény nyitómeccse volt. Lucas Paquetát megdöbbentették a súlyos vádak és határozottan tagadta, hogy bármiféle illegális tevékenységbe keveredett volna.

Lucas Paqueta
Lucas Paqueta elképesztő fogadási botrányba keveredett
Fotó: AFP (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Örökre eltilthatják a futballtól a West Ham brazil sztárját

A fogadási csalás gyanúja egyébként azért erősödött fel, mert a hatóságokat figyelmeztették, hogy számos jelentős fogadást kötöttek Brazíliában arra vonatkozóan, hogy Paqueta sárga lapot kap az említett négy mérkőzésen. Állítólag a fogadásokat a középpályás szülővárosához, a Rio de Janeiróban található Paqueta Islandhez közeli címeken regisztrált új számlákon kötötték meg.

Nemrég újabb információk érkeztek a botrány kapcsán, és kiderült, hogy 60 ember fogadott Paquetára, miszerint a brazil játékos a négy érintett meccs valamelyikén, vagy akár az összes találkozón sárga lapot fog kapni. 

A tétek 7 és 400 font között mozogtak, a maximális nyeremény elérhette a 100 ezer fontos összeget. 

A helyzet iróniáját adja, hogy az első szerencsejáték-szervező cég, amely a gyanús fogadási kombinációk miatt riadót fújt, az éppen a West Ham egyik szponzora, a Betway volt.

Mindezek ismeretében az angol szövetség súlyos ítéletet hozhat a futballista ellen, melynek értelmében a játékost örökre eltilthatják a profi labdarúgástól.

A 26 éves Lucas Paqueta 44 alkalommal szerepelt a brazil válogatottban, a 2022-es katari világbajnokságon is pályára lépett, 2019-ben pedig Copa América-győztes lett a nemzeti csapattal. A technikás támadó középpályás a pályafutása során az AC Milanban és az Olympique Lyon együttesében is megfordult, majd 2022 nyarán igazolt a West Ham Unitedhez, az angol csapattal tavaly megnyerte Konferencia-ligát.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről