A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Pascal Jansen, a Ferencváros nyáron kinevezett vezetőedzője energikus futballt vár kedden a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

„Az energikus futballt kedvelem, ezt szeretném viszontlátni, ez az alapja a futballfilozófiámnak. 

A szurkolók energiájáról példát vehetünk és azt fel is kell használnunk. A támadó futball híve vagyok, de a labda nélküli játékban nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy gyorsan vissza tudjuk szerezni a labdát"

 - mondta a hétfői sajtótájékoztatón a holland szakember. 

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen, a Fradi holland edzője
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jansen hangsúlyozta, hogy ennek a szemléletnek az átadása egy folyamat, de amikor a vezetőség először meghívta Budapestre, akkor hasonló energiát érzett.

Az 51 éves szakember elitklubnak nevezte a Ferencvárost és ennek megfelelő játékot és hozzáállást vár a játékosaitól. Kiemelte, hogy ez felelősséggel jár a pályán és a pályán kívül egyaránt. Jansen úgy érzi, a játékosai sokat dolgoztak, hogy megértsék és alkalmazkodjanak az elképzeléseihez.

„Szerencsés vagyok, hogy volt negyven napom megismerni mindenkit, ami nagyon fontos, amikor az ember egy új országban egy új klubhoz kerül. 

Készen állunk az első meccsre, de húsz napnak is elégnek kellett volna lennie ehhez. Ahogyan az öltözőben is leszögeztem az első napon, nem gondolok más meccsre, sem bajnokságra, sem a következő körre, csakis erre”

 – folytatta a holland szakember, aki szerint a walesi rivális direkt futballt játszik, de az majd kedden derül ki, hogy képes-e a Ferencváros ellen is hatékonyan alkalmazni.

JANSEN, Pascal; RAMÍREZ, Cristian
Pascal Jansen és Cristian Ramírez a BL-selejtező előtti sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Minden edzőnek más a stílusa, máshogy látja a meccset. Nekünk, játékosoknak tiszteletben kell tartanunk a döntését, a szemléletét, és alkalmazkodnunk kell az elképzeléseihez. 

Nekem személy szerint tetszik az elvégzett munka, de nem akarom összehasonlítani korábbi időszakokkal. Az a fontos, hogy a stáb és a keret egységet alkot"

 - mondta az MTI érdeklődésére Cristian Ramírez, aki szerint a tavalyi, KÍ Klaksvík elleni fiaskóval felesleges foglalkozni, mert a mában kell élni és a jelenre kell koncentrálni.

RAMÍREZ, Cristian
Cristian Ramírez, a Fradi ecuadori szélsője
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ecuadori balhátvéd kifejtette, jó volt a felkészülés és mindkét edzőtábor, ezért a csapaton belül száz százalékig pozitív a légkör.

„Kemény meccs lesz, de erre készültünk, így készen állunk. 

Számunkra felér egy döntővel, csak erre fókuszálunk, megfelelően kielemeztük őket, az új játékosaink pedig remekül beilleszkedtek"

 - fogalmazott a 29 éves focista, aki a hosszú holtszezont a családjával Ecuadorban töltötte a feltöltődés érdekében, de már várta az új idény rajtját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!