A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A görög élvonalbeli Volosz labdarúgócsapatának kapusa, Kovács Dániel elárulta: a játékostársai már kérdezték az Aszterasz Tripoliszhoz igazolt Ádám Martinról, ő pedig annyit mondott nekik, hogy sok jóra ne számítsanak.

A 30 éves magyar kapus csapata már a második fordulóban összecsap majd az Aszterasszal.

Párszor játszottam már Martin ellen, mindig megnehezítette a dolgunkat. Ráadásul jól is ismerem őt, az utánpótlásban csapattársak voltunk két évig. Örülök, hogy Görögországba igazolt, szerintem élvezni fogja, a karrierjének pedig lendületet adhat - mondta kedden 25-szörös válogatott honfitárásáról Kovács Dániel a Nemzeti Sportrádiónak. 

A társak már kérdezték tőlem, hogy milyen játékos, én annyit mondtam, hogy majd a második fordulóban meglátjátok, de sok jóra ne számítsatok.

A futballista szerint egyrészt azért van egyre több magyar a görög bajnokságban, mert jó az idő, jókedvűek az emberek, a mérkőzéseken pedig sok a néző.

GER, EURO UEFA 2024, Group A, Germany vs Hungary
Kovács Dániel szerint Ádám Martin jó döntést hozott, amikor a görög bajnokságba igazolt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hassan Bratic

"A magyar bajnokságból pedig egy jó lépcsőfok, ha még feljebb akar jutni valaki" - tette hozzá.

Arra a kérdésre pedig, hogy a görögöknek miért éri meg magyar játékost szerződtetniük, azt válaszolta, hogy 

az elmúlt tíz évben sokat fejlődött a futball Magyarországon, a labdarúgók profi közegből jönnek és jó a mentalitásuk.

  

A magyar bajnoki ezüst- és bronzérmes Kovács az év elején igazolt a Fehérvár FC-től a Voloszhoz, ahol jól érzi magát, s ahol az előző fél szezonban a bennmaradás volt a cél, amit sikerült is elérni. A következő idényt új, spanyol vezetőedzővel kezdik, "modern focit" akarnak játszani, s már alig várják az augusztus 17-i bajnoki rajtot, amikor éppen az ország sztárcsapatát, az Olimpiakoszt fogadják.

Kovács személyes célja az, hogy kezdő legyen, egészséges maradjon és hasznára legyen a csapatnak, amelynek szeretne vezéregyéniségévé válni. A szerződése a szezon végén lejár, s ha összejön, szeretne egy nagyobb csapathoz igazolni - idézi az interjút az MTI.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!