A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Török sajtóhírek szerint a José Mourinho irányította Fenerbahce élénken érdeklődik a Manchester City világbajnoki ezüst- és bronzérmes horvát válogatott középpályása, Mateo Kovacic iránt.

José Mourinho június elején ült le a török élvonalban szereplő Fenerbahce kispadjára, az isztambuli csapat pedig már a tizedik klub, amelyet edzői karrierje során irányít. A 61 éves portugál tréner kedden hivatalos mérkőzésen is bemutatkozhatott, miután új csapata a Bajnokok Ligája selejtezőben 4-3-ra legyőzte a svájci Luganót idegenben.

FC Lugano v Fenerbahce - UEFA Champions League Qualifying Round
Mourinho győztes meccsen mutatkozott be a Fenerbahce edzőjeként
Fotó: Anadolu via AFP

A Fenerbahce a nyári átigazolási piacon eddig meglehetősen aktív volt, többek között érkezett a francia Allan Saint-Maximin, a török válogatott Caglar Söyüncü és a marokkói Youssef En-Nesyri. Mourinho azonban még tovább erősítené a török ezüstérmes keretét a következő szezonra, a Dirilis Postasi információi szerint pedig a Manchester City négyszeres BL-győztes játékosára, Mateo Kovacicra vetheti ki a hálóját. 

Érdekesség, hogy Kovacic korábban három olyan csapatnál – Inter, Chelsea, Real Madrid – is játszott, ahol Mourinho is edzősködött, de eddig még soha nem játszott a portugál mester irányítása alatt.

A török lap beszámolója szerint a Fenerbahce sportigazgatója, Mario Branco a héten Angliába utazik, hogy tárgyalásokat folytasson a 30 éves horvát játékos átigazolásáról. 

Mateo Kovacic, Pep Guardiola
Pep Guardiola négyszeres BL-győztes sztárjátékosát szemelte ki José Mourinho
Fotó: AFP

Kovacic tavaly nyáron 25 millió fontért szerződött a Chelsea-től a Manchester Cityhez, amellyel az előző idényben bajnoki címet, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát nyert. Minden sorozatot figyelembe véve pedig összesen 46 tétmeccsen lépett pályára, és háromszor volt eredményes.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes horvát válogatott középpályás várhatóan a héten elutazik a Cityvel a szezon előtti amerikai turnéra, ám ha a Fenerbahcénak sikerül megállapodnia az angol bajnok vezetőségével, akkor könnyen lehet, hogy az új idényt már Törökországban kezdi meg.

Mourinho egyébként edzői pályafutása során eddig mindössze egyszer, még 2009-ben igazolt Pep Guardiola által irányított csapattól. A portugál mester az olasz Inter vezetőedzője volt, amikor egy némiképp váratlan csereüzlet keretein belül megszerezte Samuel Eto'o-t a Barcelonától Zlatan Ibrahimovic és Maxwell játékjogáért cserében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!