Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokság döntőjében a spanyol válogatott 2-1-re legyőzte az angol csapatot, ezzel megnyerte fennállása negyedik Eb-trófeáját. A találkozó után a korábbi holland válogatott focista, a televíziós szakértőként dolgozó Rafael van der Vaart kőkemény kritikát fogalmazott meg az angolok egyik legértékesebb játékosával kapcsolatban.

Az 58-szoros válogatott Declan Rice tavaly nyáron 116 millió euróért igazolt az Arsenalhoz. A 25 éves középpályás elképesztő teljesítményt nyújtott a szezon során az észak-londoni csapatban, ugyanis a rengeteg labdaszerzése mellett hét gólt lőtt, mellette pedig kiosztott tíz gólpasszt is.

Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Declan Rice végigjátszotta az Európa-bajnokságot
Fotó: Anadolu via AFP/Oguz Yeter

Az angol válogatottban azonban valamelyest halványabban futballozik, de ez Gareth Southgate kockázatkerülő taktikájának is köszönhető, ugyanis Rice egyáltalán nincs előreengedve. 

Az angolok elbukott Eb-döntője után a korábbi 109-szeres holland válogatott Rafael van der Vaart az Arsenal sztárját találta meg a kemény kritikájával. 

100 millió euró Declan Rice-ért? Mivel foglalkozik? Annyit tett, hogy begyűjtötte a labdákat, majd hátrapasszolta John Stonesnak. Haszontalan volt. Ha valóban 100 millió eurót érsz, akkor tudnod kéne előrefelé is játszani”

 – mondta a televíziós szakértőként dolgozó holland legenda. 

Ajax v PSV - Eredivisie
Van der Vaart nem tartja sokra Rice játékát
Fotó: NurPhoto via AFP/Federico Guerra Moran

Rice egyébként az angol csapat egyik legfontosabb játékosa. Az Európa-bajnokságon az angol válogatott mind a hét meccsét végigjátszotta, a döntőben ráadásul rendkívül közel állt a gólszerzéshez, azonban a 90. percben Unai Simon óriási bravúrral védeni tudta a fejesét. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről