Vágólapra másolva!
A korábbi spanyol válogatott Thiago Alcântara júliusban bejelentette visszavonulását, miután lejárt a szerződése a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool csapatánál. A 33 éves klasszis nem sokat tétlenkedett, ugyanis edzőként azonnal visszatért nevelőklubjához, az FC Barcelonához.

A Barcelona, a Bayern München és Liverpool korábbi klasszisa a katalán klub közlése szerint a nyári felkészülési időszakra csatlakozik Hansi Flick stábjához, hogy tapasztalatokat gyűjtsön. A 33 éves Thiago Alcântara egyelőre csak a Barcelona felkészülését segíti, arról egyelőre nincs információ, hogy tovább maradna a katalán csapat edzői stábjában. 

A 46-szoros spanyol válogatott középpályás a Barcelona akadémiájának és a spanyol utánpótlásnak az egyik legtehetségesebb focistája volt. A katalánok felnőtt csapatával többek között négy spanyol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját is nyert, mielőtt 2013-ban Pep Guardiola vezetőedző hívására a Bayern München játékosa lett. A német együttessel hét bajnoki cím és 2020-ban újabb BL-siker részese volt, de az ottani karrierje során is egyre többször sérülések hátráltatták őt. 2020 nyarán igazolt a Liverpool csapatához, amellyel egy Ligakupát és egy FA-kupát nyert, azonban a sorozatos sérülései miatt négy év alatt csak 98 meccsen tudott pályára lépni a Mersey-parti csapatban. 

Thiago Alcântara az előző szezonban egy elhúzódó csípősérülés miatt mindössze 5 percet tudott a pályán tölteni, így érthetően nem hosszabbították meg a szezon végén lejáró szerződését, a játékos pedig a visszavonulás mellett döntött.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről