Vágólapra másolva!
Lionel Scaloni, a címvédő argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szívesen látna európai csapatokat is a Copa Américán.

A világbajnok argentin válogatott edzőjétől a kontinenstorna elődöntője előtt kérdezték meg, hogy vajon az Európa-bajnokságot vagy a Copa Américát nehezebb-e megnyerni. 

Nem hiszem, hogy nehezebb egyik mint a másik. Van néhány remek csapat, amely bejutott az Eb elődöntőjébe, olyan csapatok, amelyekkel a világbajnokságon találkoztunk, és jól játszottunk ellenük. De ez nem jelenti azt, hogy kimehetnénk az Európa-bajnokságra és megnyerhetnénk azt”

 – mondta szerényen Scaloni, aki elárulta azt is, hogy szívesen látna európai csapatokat a Copa Américán. 

Scaloni vezetésével Copa Américát és világbajnokságot nyert az argentin válogatott
Fotó: AFP/Luis Robayo

„De lehet, hogy megnyerhetnénk. Szerintem nagyon egyenletes a szint. 

Szeretném, ha egy európai csapatot egyszer meghívnának egy Copa Américára, hogy lássák, milyen ezen a tornán játszani, és annak ellenkezőjét is. De az már egy világbajnokság lenne így, igaz? 

Tehát végül a nehézség ugyanaz. Szerintem nincs nagy különbség” – fogalmazott az argentin világot szövetségi kapitánya. 

A címvédő argentin csapat szerdán hajnali 2-től lép pályára a Copa Amércia elődöntőjében. Az ellenfele a kanadai válogatott lesz, amely észak-amerikai csapatként története során először szerepel a dél-amerikai kontinenstornán. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről