Vágólapra másolva!
Botrányos jelenetekkel zárult a Copa Amérca második elődöntője, miután Kolumbia legyőzte Uruguay együttesét. A lefújás után a Liverpool támadójának, Darwin Núneznek a vezérletével a lelátón balhéztak az uruguayi játékosok és részeg kolumbiai szurkolókkal verekedtek.

A dél-amerikai rangadón a kolumbiai válogatott úgy győzte le 1-0-ra Uruguay csapatát, hogy egy félidőt emberhátrányban játszott, ezzel bejutott a döntőbe, ahol majd a címvédő Argentínával találkozik. A mérkőzés után elszabadultak az indulatok. 

Darwin Núnez és másik két urugayi játékos, José Giménez, illetve Ronald Araujo is kiment a meccs után a lelátóra, ahol összeverekedtek a kolumbiai szurkolókkal – írja a Magyar Nemzet. A sokkoló esetről készült felvételeken látható, amint a Liverpool sztárja ökölcsapásokat vált az ellenfél szurkolóival.

Az eset után Giménez azzal magyarázta a dolgot, hogy a lelátón helyet foglaló családtagjaikat akarták megvédeni, akiknek a közvetlen közelében részeg kolumbiaiak voltak, és inzultálták őket. 

Ez az egész nagyon kínos, nem volt ott egy rendőr sem, aki irányított volna. Meg kellett védeni a családunkat, mert ezek elvesztették a kontrollt a pia miatt"

 – panaszkodott az Atlético Madridban futballozó Giménez. 

Eredmény, Copa América, elődöntő

Uruguay–Kolumbia 0-1 (0-1)

  • gól: Lerma (39.)
  • piros lap: Muñoz (45+1.)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről