A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapata lényegében már az első körben eldöntötte a továbbjutás kérdését a The New Saints elleni Bajnokok Ligája selejtező párharcban, mivel hazai pályán 5-0-ra győzte le a walesi együttest. Ezzel az is szinte teljesen biztos, hogy a Fradi ismét ott lesz az európai foci porondon, a kérdés már csak az, hogy a BL-ben, az Európa-ligában vagy az Európai Konferencia-ligában teszi-e mindezt. A keddi mérkőzés előtt a csapat kapusával, Dibusz Dénessel beszélgettünk az együttes előtt álló, izgalmas időszakról.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a Ferencváros Bajnokok Ligája selejtezőjéről, az Egyesült Királyságból.

5-0-s győzelem után érkeztek meg az Egyesült Királyságba, mit várnak a mostani meccstől?

Igazából a saját teljesítményünkkel foglalkozunk és nem azzal, hogy az első mérkőzés milyen eredménnyel zárult és hogy mondjuk eldőlt a továbbjutás. Az gondolom, jó teljesítményt tudtunk nyújtani, mind egyéni, mind csapatszinten. Több olyan dolog is volt, amivel elégedett lehetett a vezetőedző és szerintem a játékosok is érezték azt, több minden is működött és bevált, amit szerettünk volna a mérkőzésen alkalmazni. 

Mi szeretnénk egy olyan úton haladni, amelynek a vége a Bajnokok Ligája csoportköre, úgyhogy ezen út következő állomása a keddi mérkőzés. 

És annak ellenére, hogy eléggé jó helyzetből várhatjuk ezt a találkozót, nem az a cél csak, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, hanem szeretnénk jó játékot mutatni és nyerni, újra domináns focival előrukkolni.

A Ferencváros ezek szerint a Bajnokok Ligáját célozza meg idén Európában?

Azt gondolom, ebben a szezonban egyértelműen jó esélyünk lehet a Bajnokok Ligájára, de ez nyilvánvalóan nem egyszerű feladat és nem magától értetődő. Többnyire együtt maradt a tavalyi keretünk, jött egy olyan vezetőedző, akinek szerintem elég magas szakmai tudása van, jól látja a futballt, jól látja a csapatot és jól megtalálta a közös hangot az öltözővel. Remélhetőleg ezek majd az eredményekben is meg fognak mutatkozni. 

Már említettem, az elmúlt öt év eredményeinek köszönhetően most van egy olyan esélyünk, hogy akár a selejtezők során végig kiemeltek legyünk. Ez egy olyan esély, amiért nyilvánvalóan megdolgoztunk az elmúlt években, de most ezzel az eséllyel élni kell.

JANSEN, Pascal
Dibusz Dénes szerint rendkívül felkészült edzője lett a Fradinak. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA/MTVA

Külső szemlélőként úgy tűnik, Pascal Jansen vezetőedző minden apró kis részletre is figyel a játék során. Mennyire helytálló ez a megfigyelés?

A vezetőedző mindenre figyel, a teljes egészet is nézi, de a részleteket is figyeli, rendkívül alapos és azt lehet érezni, tudja mit, miért csinál. Az első naptól kezdve, bár én nem az első napon kezdtem vele a munkát, 

szóval mindig elmondja, emlékezzünk arra, amit akkor mondott, de azóta is ismétli minden nap, a célunk a Bajnokok Ligája, hogy fejlődjünk, erősebbek legyünk és olyan csapattá váljunk, hogy versenyképesek legyünk Európában, de ezért nagyon sokat kell dolgozni. 

Természetesen ő is nagyon sokat dolgozik és sokat is követel a játékosoktól, de szerintem mindenki vevő erre és jól állt bele a közös munkába, úgyhogy szerintem nehéz dolga van kijelölni adott esetben a kezdőcsapatot vagy akár még a keretet is.

A Ferencváros magyar idő szerint kedden este 20.00-tól lép pályára a The New Saints csapata ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!