A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros a klub honlapján számolt be arról, hogy az elmúlt héten érkezett nagy mennyiségű csapadék következtében a Groupama Aréna füve megfertőződött. A pálya emiatt foltos lett, de sikerült megállítani a gombás fertőzést, így nem lesz akadálya a keddi, The New Saints elleni BL-selejtezőnek.

Mint ismert, kedden a walesi The New Saints elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtezővel megkezdi európai kupaszereplését a Ferencváros. 

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, 
Groupama, Aréna,
Gombás fertőzés támadta meg a Groupama Aréna gyepét
Fotó:  Polyák Attila - Origo  /  Polyák Attila - Origo 

A magyar bajnokcsapat a sikeres elmúlt éveknek köszönhetően ezúttal csak a kvalifikáció második fordulójában kezdi meg szereplését a sorozatban, ez pedig azt jelenti, hogy ha továbbjut, akkor legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel.

Fűfoltosság a Groupama Arénában 

A csapat gőzerővel készül a találkozóra, miközben nem várt probláma ütötte fel a fejét az Üllői úton, de szerencsére nem a csapat körül. A Groupama Aréna gyepe fertőződött meg, de ez nem lesz akadálya a keddi meccsnek.

"Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az elmúlt héten érkezett nagy mennyiségű csapadék következtében a Groupama Aréna füve megfertőződött. A gombás fertőzés latin neve Rhizoctionia, magyarul barna foltosság. 

Nevét onnan kapta, hogy barnás-szürkés gyűrűszerű foltokat alkot, ahol a gyűrűben a gombafonal fertőzésére részlegesen elhal, míg a gyűrű közepén megmarad a zöld fű" - írta a klub a közleményében.

Hozzátették, a stadion üzemeltetéséért felelős Sportfive Hungary Kft. alvállalkozói, szakemberei permetezéssel megállították a fertőzést, és leszárították a sérült leveleket, így viszont láthatóbb lett a fertőzés mostanra. Ez a betegség nagyon látványos, de nem olyan agresszív, mint a korábbi évek Phytium-a, amely rendszeresen újra fertőzött. A betegséget a rendkívül magas hőmérsékleten érkezett hirtelen nagy mennyiségű csapadék okozta.

A szakemberek megerősítették, hogy a betegség nem befolyásolja a pálya stabilitását, így nem lesz akadálya, hogy hazai pályán rendezzék meg a The New Saints elleni keddi BL-selejtezőt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!