A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nem mondhatni, hogy a Manchester United az évszázad üzletét kötötte meg, amikor kegyvesztett támadóját, Mason Greenwoodot kölcsönadta a spanyol élvonalban szereplő Getafe csapatának, ahol most vígan dörzsölik a tenyerüket a klubvezetők.

Amíg Mason Greenwood focizik, a spanyol Getafe addig gazdagodik minden egyes átigazolásán, és fosztja meg pár millió fonttól (vagy éppen eurótól) a Manchester Unitedet, írja az Athletic című sportoldal.

A még mindig csak 22 éves angol játékost 2023 augusztusában adta kölcsön a Manchester United a spanyol élvonalban, a La Ligában szereplő Getafe csapatának, miután közölték vele, hogy bírósági ügye miatt nem tart rá igényt a klub. A saját nevelésű, egyszeres angol válogatott szélső így kölcsönben a Getafe játékosa lett, ahol a kezdeti lelátói atrocitások ellenére gyorsan beilleszkedett, és egy egészen jó szezont produkált - 36 bajnokin 10 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

A Unitednek arra még volt esze, hogy Greenwood szerződésébe beleírja, hogy minden klubváltás után a vételár 20 százaléka az övék legyen, a nagy sietségben azonban, hogy túladjanak az összes brit bulvárlap címlapját megjáró focistájukon, 

arra nem figyeltek (vagy nem törődtek vele), hogy a kölcsönszerződésbe a Getafe is belefoglalt egy hasonló záradékot: azaz Greenwood minden pénzmozgással jár klubváltása után 20 százalékot kap a MU, ennek az összegnek a 20 százaléka pedig a spanyolokhoz vándorol.

Azaz a játékos napokban nyélbe ütött eladása (a francia Olympique Marseille csapatában folytatja pályafutását) után a MU által kapott 26,7 millió fontos vételárból 5,34 millió font a Getafe számláján landol. És, ha majd a Marseille bármennyiért eladja, és átutalja a MU-nak az eladási ár 20 százalékát, a spanyoloknál ismét csörög majd a kassza.

Mason Greenwood, akit a MU akadémia valaha látott egyik legnagyobb tehetségének kiáltottak ki, és nagyjából egy korosztály Marcus Rashforddal, Jadon Sanchóval és Jude Bellinghammel, 2022 januárjában került bajba, amikor családon belüli erőszak miatt letartóztatta a rendőrség. 

Mint kiderül Greenwood bántalmazta a barátnőjét, aki emiatt feljelentést tett. 

Az ügyben lépett a MU is, a játékost előbb felfüggesztették, majd végleg kitették a csapatból, az edzéseket, sőt a létesítményeket sem látogathatta. Greenwood később minden létező fórumon bocsánatot kért, és míg nagyon sok drukker nem, addig a barátnője megbocsátott neki, olyannyira, hogy miután kibékültek a lány minden vádat visszavont, a bíróság pedig ejtette az ügyet. Azóta már a közös kislányuk is megszületett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!