Vágólapra másolva!
Hosszan tartó, súlyos betegség után 65 éves korában csütörtökön hajnalban meghalt a kétszeres magyar bajnok labdarúgó, Szíjártó László, aki a Rába ETO aranycsapatának játékosa volt.

Szíjártó László a Rába ETO aranycsapatának játékosa hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el - számolt be a szomorú hírről a Kisalföld.

Szíjártó László
Meghalt Szíjártó László
Fotó: Kisalföld

Hosszan tartó betegség után meghalt Szíjártó László

A játékos a Rába ETO aranycsapatának egyik hátvédjeként lopta be magát a szurkolók szívébe. A pályafutása Szanyban indult, a szülőföld szeretete, a kötődés meghatározta az egész életét.  

Az ETO-ban az ifi kettőtől kezdve végigjárta a szamárlétrát, az első szerződését 1978-ban írhatta alá.

"Kovács Imre edzősége idején a Haladás ellen mutatkoztam be az NB I-ben. Büszkén mondhatom, a söprögető kivételével a hátvédsor minden posztján játszottam, sőt, mai értelemben véve védekező középpályás is voltam. 

Imre bácsinak sokat köszönhetek, ám az igazi fordulatot az én életemben is Verebes  József érkezése jelentette. Azok az évek azóta is meghatározzák az életemet.

Ma is fülemben cseng a hármas jelszava: »figyelmeztetlek, megbüntetlek, viszontlátásra«. Az élet minden területén ezt kellene alkalmazni a siker érdekében" - idézte a lap egy korábbi interjúját Szíjártó Lászlónak.

A pályafutása során sok emlékezetes mérkőzésben volt része, a szurkolók azonban elsősorban az első bajnokság megnyerésekor az Üllői úton a Ferencvárosnak lőtt góljára emlékeznek.