Vágólapra másolva!
Egy balesetben meghalt a német másodosztályú 1. FC Kaiserslautern labdarúgócsapatának szertárosa.

Az 1990-91-es és az 1997-98-as szezonban Bundesliga-győztes, kétszeres Német Kupa-győztes, a legutóbbi idényben pedig a másodosztályú tagsága ellenére ismét Német Kupa-döntős 1. FC Kaiserslautern focicsapata július 6-án utazott az olaszországi Malles Venosta városába edzőtáborozni, és 14-éig ott is maradt volna, ám szerdán este tragédia, halálos baleset árnyékolta be a csapat felkészülését.

1. FC Kaiserslautern, edzés, Bundesliga 2, edzőtábor, halálos baleset
Halálos baleset miatt félbeszakadt a német másodosztályú 1. FC Kaiserslautern focicsapatának olaszországi edzőtábora
Fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Halálos baleset történt az 1. FC Kaiserslautern dél-tiroli edzőtáborában

A klub csütörtökön délelőtt a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egész egyesület sokkos, összetört állapotban van, miután az előző nap estéjén egy tragikus balesetben meghalt Peter Miethe, aki hosszú ideje a klub szertárosa volt.
„Családjával és barátaival együtt mi is egy nagyszerű ember elvesztését gyászoljuk. Nyugodj békében, kedves Piet, nagyon fogsz hiányozni nekünk! A hozzátartozók iránti tiszteletből arra kérünk mindenkit, hogy ne érdeklődjenek [a részletekről] a továbbiakban" – írta az 1. FC Kaiserslautern az X-oldalán.

A Bild információi szerint Miethe 

egy kerékpáros balesetet szenvedett a Malles Venosta és Burgusio közötti kerékpárúton, és a helyszínen meghalt. 

Az olasz rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. A kerékpározás a napi program egyik része volt, ám a történtek után félbeszakították az edzőtábort, és a csapat tagjai hazautaztak Kaiserslauternbe. A héten az edzéseket és a svájci St. Gallen elleni tesztmérkőzést is törölték, a tervek szerint pedig hétfőn a vezetőség és a játékosok közösen megbeszélik, hogyan folytatódjon a felkészülési időszak.

Peter Miethe 2012 óta dolgozott a klubnál, 2014 óta pedig szertáros volt az FCK csapatánál. A csapatkapitány, Jean Zimmer az Instagram-oldalán ezt írta: „A mennyországba felkerült még egy angyal".

A Kaiserslautern csapata a Bundesliga 2. 2024-25-ös szezonját augusztus első hétvégéjén, az újonc SSV Ulm 1846 Fussball otthonában kezdi meg.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről