Vágólapra másolva!
Kétszer is rasszista sértegetések miatt vonult le a pályáról a Liverpool U18-as csapata, amely Németországban vett részt egy ifjúsági tornán.

A Liverpool csapatánál alapos és körültekintő vizsgálatot várnak azt követően, hogy az U18-as csapatuk kétszer is levonult a pályáról egy németországi tornán. A Bundesliga Cup elnevezésű tornán előbb a pénteki, Hoffenheim elleni meccsen, majd a szombati, Frankfurt elleni találkozón is levonult a csapat a pályáról, a hírek szerint ugyanaz a játékos jelentette mindkét alkalommal, hogy . Rasszista megjegyzéseket tettek rá.

A klub közleményben tudatta, hogy rasszista inzultus érte az U18-as csapat egy játékosát pénteken. A focista azonnal szólt a játékvezetőknek a csapattársaknak és a menedzsmentnek is, akik közösen úgy döntöttek, hogy levonulnak a pályáról. Később ugyanezt a játékost szombaton is sérelmek érték, ő ugyanúgy tett, mint az első meccsen, a csapat pedig ismét levonult a pályáról.

A Frankfurt sportigazgatója, Timmo Hardung szerint félreértés történt. A német szakember azt mondta, beszélt az érintett játékossal, és csak nyelvi félreértés volt, nem pedig rasszizmus. 
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!