Vágólapra másolva!
Az Eb-döntőbe jutást ünneplő spanyoloknak nem volt teljesen felhőtlen az örömük kedd este, ugyanis egy pályára berohant szurkolót kergető biztonsági őr lerúgta Álvaro Moratát.

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon. 

Spain v France: Semi-Final - UEFA EURO 2024
Pályára berohanó szurkoló miatt brutálisan felrúgták a spanyolok csapatkapitányát
Fotó: NurPhoto via AFP

A biztonsági őröknek bőven akadt dolguk a meccsen, egy telefonját szorongató fiatalember előbb a második félidőben futott be a pályára, majd a lefújást követően is volt olyan, aki a játékosok közvetlen közelébe akartak férkőzni. A lefújást követően elképesztő jelenetet rögzítettek a kamerák.

Biztonsági őr sodorta veszélybe Morata Eb-döntőjét

A spanyol játékosok a szurkolótáboruk előtt ünnepelték a győzelmet, amikor egy pályára beszökött drukker odaszaladt hozzájuk, hogy szelfit készítsen velük. A biztonsági őrök természetesen ezt meg akarták akadályozni, ám a kergetőzés közben az egyik őr megcsúszott, és páros lábbal beleszállt Álvaro Moratába. A spanyolok csapatkapitánya fájdalmasan húzta a lábát az eset után, úgy tűnt a jobb térdén sérült meg.

A spanyolok örömét gyorsan felváltotta a rémület, néhány percig a legrosszabbtól tartottak, vagyis hogy emiatt Moratának ki kell majd hagynia az Eb-döntőt. A 31 éves támadó az eset után percekig sántikált a pályán, de végül együtt ünnepelt a társaival – így vélhetően nincs komolyabb baja.

Nem ez volt egyébként az első ilyen eset az Európa-bajnokságon, a török-portugál csoportmeccsen egy biztonsági őr annyira lelkesen üldözte a szurkolót, aki Cristiano Ronaldo közelébe próbált férkőzni, hogy még a portugálok csatárát, Goncalo Ramost is lerúgta

A spanyol válogatott ellenfele a szerdai Anglia-Hollandia elődöntő továbbjutója lesz a vasárnapi, berlini fináléban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről