Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalos oldalán közölte, hogy szerződtette a Newcastle United korábbi sportigazgatóját, Dan Asworth-t, aki új klubjánál is ugyanezt a posztot fogja betölteni. Ashworth annyira akarta az állást, hogy ezért még korábbi munkaadóját is beperelte.

A Manchester United lezárva a hosszas találgatásokat hétfőn hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Newcastle United korábbi sportigazgatóját, Dan Ashworth-t.

Az 53 éves szakember megszerzése az új tulajdonos, Jim Redcliff egyik legfontosabb célja volt, de még így sem volt könnyű megszerezni Ashworth-t, aki már februárban lelépett a Newcastle-től, ahol közölte, hogy a MU-nál szeretné folytatni a karrierjét. Az ügy végül a bíróságon zárult, ahol peren kívül egyezett meg egymással Ashworth és a Newcastle.

A MU igen szikár közleménye a szerződtetés részleteiről csak annyit árul el, hogy Ashworth azonnali hatállyal hivatalosan is elhagyhatja a rivális klubot, ami azt jelenti, hogy akár már kedden munkába állhat, de semmilyen további részletet nem hoztak nyilvánosságra.

Ashworth jól ismert a MU új tulajdonosai, az Ineos csoport előtt, hiszen korábban volt az energetikai óriáscég sporttal foglalkozó részlegének a vezetője, azaz ő felügyelte a cég rendkívül sikeres országúti kerékpáros, vagy éppen tengeri vitorlázó projektjét is.

Ashworth korábban volt a West Bromwich Albion, az angol futballszövetség (FA), illetve 2022-től a Newcastle sportigazgatója. Az Ineos nagy lendülettel építi az előző idényben a legrosszabb eredmény Premier League-eredményét elérő (8. hely a bajnokságban) MU szakmai hátterét. Ashworth előtt már érkezett Jason Wilcox a technikai igazgatónak, valamint a Manchester Citytől Omar Berrada klubigazgatónak.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről