Vágólapra másolva!
Kirúgták a Copa América csoportkörében kiesett mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Jaime Lozanót.

A Mexikói Labdarúgó Szövetség (FMF) kedden közölte, hogy bár a 45 éves mexikói trénernek 2026-ig felajánlották a másodedzői szerepet, ezt Lozano annak ellenére sem fogadta el, hogy a vb után 2030-ig újra szövetségi kapitányként számoltak volna vele - írja az MTI.

"Lozano arról tájékoztatott minket, hogy nem szeretné folytatni a munkát. Tiszteletben tartjuk a döntését" - olvasható az FMF közleményében.

Lozano egy évig irányította a mexikói válogatottat, amellyel tavaly megnyerte az Arany Kupát, a CONCACAF Nemzetek Ligájában pedig bejutott a döntőbe

- ott azonban a csapat kikapott az Egyesült Államoktól. Lozano tíz győzelem mellett négy döntetlent és hét vereséget tudott felmutatni el a mexikói nemzeti együttes élén. Az idei Copa Américán csapatával négy pontot gyűjtött a csoportkörben, így Venezuela és Ecuador mögött kiesett. A hírek szerint az a Javier Aguirre lehet a menesztett Lozano utódja, aki 2002 és 2010 között már irányította a mexikói válogtottat.

A 2026-os világbajnokságot - melyen először a sportág történetében 48 csapat vesz majd részt - Mexikó mellett az Egyesült Államok és Kanada rendezi közösen. A mexikóvárosi Azték Stadionban lesz a nyitómérkőzés, a döntőnek pedig a New Jersey-i MetLife Stadion ad majd otthont.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről