Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vezetőedző, Bartosz Grzelak, és a magyar válogatott focista, Bese Barnabás után Gergényi Bence is lila-fehér csapathoz tette át a székhelyét Székesfehérvárról.

"Gergényi Bence játékjogát hétfőn megvásároltuk a Fehérvár FC-től, a védő a 44-es mezszámot választotta, és azonnal csatlakozott csapatunkhoz"

 - írta a közleményében az Újpest FC.

Gergényi Bence
Gergényi Bence is lila-fehérbe öltözött
Fotó: Újpest FC

Gergényi a Budapest Honvéd nevelése, ahonnan 2019-ben a Zalaegerszeghez igazolt. A zalaiaknál négy éven át meghatározó játékos volt, 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és egy Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett.

A tavalyi szezont ugyan még a ZTE-nél kezdte meg, majd váltott, és Fehérvárra szerződött, ahol kirobbanthatatlan volt a csapatból. Csak egyszer hiányzott a kezdőből, akkor is eltiltás miatt, tehát hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a Fehérvár kapta a harmadik legkevesebb gólt a 2023/24-es idényben.

Az Újpest új szerzeménye a védelem bal oldalán bárhol bevethető, szárnyvédőként és belsővédőként is megállja a helyét, legyen szó három, - négy vagy ötvédős rendszerről. A játéos jól ismeri Bartosz Grzelak vezetőedzőt és Bese Barnabást Fehérvárról, emellett Tajti Mátyással is együtt futballozott Zalaegerszegen.

A 187 cm magas labdarúgó végigjárta az utánpótlás-válogatottakat is, 26 éves korával pályafutása legjobb időszakát éli, és 120 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött a rutinjára is támaszkodhatnak Újpesten. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről