Vágólapra másolva!
Mandulaműtéten esett át a Bayern München német válogatott játékosa, Aleksandar Pavlovic, aki betegsége miatt kénytelen volt kihagyni a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

A 20 éves középpályás az előző szezonban többször is súlyos mandulagyulladást szenvedett, ami miatt antibiotikumos kezelésre volt szükség. Először 2023 szeptemberében jelentkeztek a problémák, ami miatt egy hónapot kénytelen volt kihagyni, de a betegsége március végén ismét előjött, emiatt Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére sem tudott állni a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ahol a házigazda német csapat a magyar válogatottal szerepelt azonos csoportban és egészen a negyedöntőig menetelt. Az Eb kezdete előtt Pavlovic helyére Emre Cant hívta be a keretbe a szövetségi kapitány.

firo : 07.06.2024, football, soccer: DFB national team, friendly match, international match men, men, GER, Germany - Greece GRE
Aleksandar Pavlovic átesett a mandulaműtéten
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A fiatal játékos a negyedik mandulagyulladása után úgy döntött, műtéti úton megszabadul a nyirokszövetből álló képződménytől az esetleges szövődmények elkerülése érdekében és annak reményében, hogy a jövőben ne legyen számára hátráltató tényező.

"Lehet, hogy ki kell vetetnem a mandulámat, mert már kétszer-háromszor komoly problémát okozott, hogy begyulladt, mert minden egyes alkalommal fizikailag legyengített. Sajnos erre szezon közben nincs esély, így valószínűleg fel kell áldoznom erre a nyaramat, de ez most a legfontosabb. Nem akarok újra megbetegedni és heteket kihagyni" – mondta még tavasszal a  német TZ-nek az egyszeres német válogatott középpályás.

A német Bild információi szerint a Bayern Müchennel nemrég szerződést hosszabbító játékos már át is esett a műtéten, így néhány hetes pihenés után már a bajorok új edzőjének, Vincent Kompanynak a rendelkezésére állhat. 

Pavlovic a legutóbbi idényben robbant be a Bayernbe, míg a 30 esztendős, 43-szoros válogatott Cannak a BL-döntős Borussia Dortmund csapatkapitányaként volt remek szezonja. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről