A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
Vágólapra másolva!
A Ferencváros célja idén a Bajnokok Ligájába kerülés, ehhez pedig a The New Saints elleni párharc után még két kört kell a rekordbajnok együttesnek teljesíteni. A keddi találkozó előtt az FTC vezetőedzője, Pascal Jansen tartott sajtótájékoztatót.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a Ferencváros Bajnokok Ligája selejtezőjéről, az Egyesült Királyságból.

A Ferencváros csapata gyakorlatilag már az első körben eldöntötte a továbbjutás kérdését a The New Saints elleni Bajnokok Ligája selejtező párharcban, mivel hazai pályán 5-0-ra győzte le a walesi együttest. Ezzel az is szinte teljesen biztos, hogy a Fradi ismét ott lesz az európai foci porondon, a kérdés már csak az, hogy a BL-ben, az Európa-ligában vagy az Európai Konferencia-ligában teszi-e mindezt. 

A keddi mérkőzés előtt a csapat vezetőedzője, Pascal Jansen tartott szűk körű, mondhatni családias sajtótájékoztatót két magyar újságírónak, valamint a Fradi média munkatársainak

a festői környezetben található Park Hall Stadion különtermében, ami egyébként meccsnapokon a büfé.

Közvetlenül a sajtófal mellett már a sörcsapok és a színes gyűjtemény. Fotó: Zámbó István, Origo Sport

Az első kör 5-0-s eredménye kapcsán azt mondta Jansen:

"Rögtön a meccs után hangsúlyoztam, hogy tisztelned kell a Bajnokok Ligáját, mert különben megbosszulja magát. 

Voltak jó részek az első mérkőzésen és most készen állunk arra, hogy holnap egy jó meccset játszunk."

A saját játékkép kapcsán hozzátette: "Úgy gondolom, már az előző meccsen lehetett egy kis ízelítőt kapni mi a mi játék filozófiánkból, a múltkori találkozón is, és az edzőmeccseken is lehetett ebből villanásokat látni. A célunk, hogy javítani akarjuk a saját játékunkat, de most a győzelem van a fókuszunkban."

A The New Saints terveiről pedig megjegyezte: "Bármire készen állunk, amivel az ellenfél készül. 5-0 után mindig arra törekszel, hogy kitalálj valamit, hogy jobban játssz, javíts a játékodon, vannak ez ügyben ötleteim, de ez az ő dolguk, nem a mienk, ugyanakkor ezeket az ötleteket megosztottam a játékosaimmal, készen állunk, jöjjön bármi."

Hangulatos életkép a TNS stadionjából. Fotó: Zámbó István Origo Sport

A TNS műfüves pályán rendezi a mérkőzéseit, természetesen a némileg szokatlan környezet mellett sem ment el a mester szó nélkül és a sérültek is szóba kerültek: "Nem okozhat gondot a műfű a csapatnak, ez a dolog része a selejtezőknek, bármilyen felületen játszanunk kell, ez nem lehet kifogás. Botka, Pászka és Marquinhos sem elérhető jelenleg, azért nem jöttek a csapattal, de ezek a játékosok, akik velünk jöttek, elég jók ahhoz, hogy elvégezzék a munkát."

Az Origo Sport kérdésére, mely szerint a zenész szülők adtak-e inspirációt a futballal kapcsolatos elképzeléseiben, olyan tekintetben, hogy a csapat olyan, mint egy zenekar, amely csak akkor alkothat valami tökéleteset, ha mindenki akkor és úgy csinálja a dolgát, ahogy kell, így válaszolt Jansen:

"Ez egy nagyon-nagyon érdekes kérdés. Igen, adott inspirációt a zene, ilyen szempontból is néztem a dolgokat, hiszen a csapatjátékban, amikor nálunk van a labda, szükség van egy megfelelő ritmusra, tartani kell azt, hogy működjön a dolog. És ha menet közben megállunk, akkor elveszítjük a ritmust."

A Ferencváros kedden este magyar idő szerint 20.00-tól lép majd pályára a The New Saints otthonában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!