Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a labdarúgó Brazil Kupa szombati játéknapján.

A Brazil Kupa nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett párharcok visszavágóit rendezték meg, és a mérkőzések között volt két élvonalbeli csapat összecsapása is. A Juventude az első meccsen 2-1-re nyert az Internacional otthonában, így várhatta a hazai visszavágót, amely egy óriási köd miatt jelentős késéssel kezdődött. Az első félidő ráadásában aztán a hazai klub vezetést szerzett, a második játékrészben azonban – noha az 53. percben kihagyott egy büntetőt az Internacional – egy szokatlan jelenetsor miatt gondba került a Juventude. Minden azzal kezdődött, hogy egy újabb tizenegyeshez jutottak a vendégek, majd szürreális jelenetek után egy piros lap is felvillant.

Internacional, brazil foci, piros lap, Enner Valencia
Szürreális jelenetek középpontjában volt a Brazil Kupa-meccsen Enner Valencia, akaratlanul egy piros lapot is "kiharcolt"
Fotó: AGIF via AFP/Luiz Erbes/AGIF

Az ellenfelét védte meg, piros lapot kapott érte

A 89-szeres ecuadori válogatott Enner Valencia először kihagyta a büntetőt, ám a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest. Ám mielőtt Valencia megismételhette volna, egy hazai szurkoló berohant a pályára, és megtámadta őt. A West Ham United és a Fenerbahce korábbi csatára próbált nem konfliktusba kerülni a férfival, aki azonban nem hagyta magát, így muszáj volt közbeavatkozni, mindezt pedig elsősorban a Juventude játékosai tették meg. Végül a hazaiak védője, 

Alan Ruschel intézte el a dolgot azzal, hogy egy jól irányzott ütéssel a földre küldte a megvadult drukkert. Ezt azonban Ruschel is megbánhatta, hiszen videózást követően az ütésért kiállította őt a játékvezető. 

Ráadásul Valencia második próbálkozásra már belőtte a büntetőt, és egyenlített a 79. percben.

Azonban a Juventude végül emberhátrányban is megőrizte a döntetlent, így 3-2-es összesítéssel bejutott a Brazil Kupa legjobb 16 együttese közé.

A lenti videón 1:42-től látható az említett jelenetsor.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről