Vágólapra másolva!
Ukrán sajtóértesülések szerint a Puskás Akadémia konferencialigás ellenfele, a Dnyipro-1 már csak papíron létezik, a valóságban azonban a klub anyagi csődje miatt lényegében megszűnt.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a játékosok nem mentek el edzőtáborba és igazából már semmi sem köti őket az együtteshez, mert a bérüket sem tudta rendesen elutalni a vezetőség, mindössze csak a kialkudott pénzük töredékét kapták meg a focisták. 

Úgy néz ki az ukrán egyesület esetében a közelmúlt megismétli önmagát, mert 2018-ban jelentett csődöt a jogelőd, az FK Dnyipro, amely szintén anyagi okok miatt szűnt meg.

Puskás Akadémia edzés 2024
A PAFC a bajnokságra és a nemzetközi porondra is készül. Fotó: Puskás Akadémia hivatalos Facebook-oldala

A kialakult helyzetre való tekintettel a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy a Dnyipro-1 futballistái szabad ügynökök lesznek és bárki lecsaphat rájuk, valamint így jó eséllyel nem lesz párharc a Konferencialiga második körében a Puskás Akadémia és a Dnyipro-1 között július végén és augusztus elején. 

Egyébként az ukránok Kassára vitték volna a saját meccsüket, mint pályaválasztók. Ha valóban így lesz és nem lesznek mérkőzések, az Hornyák Zsolt csapatának jó hír, mert így csak a harmadik körben kell csatlakozni a küzdelmekhez és így több idő jut az edzésekre és a taktikai elemek gyakorlására.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!