Vágólapra másolva!
Szokatlanul súlyos büntetést szabott ki egy madridi bíróság arra a férfira, aki a legnagyobb sportújság egyik internetes fórumán hosszabb időn keresztül rendszeresen válogatott rasszista szidalmakkal támadta a Real Madrid két sztárját, Vinícius Jr.-t és Antonio Rüdigert.

A Real Madrid a hivatalos megjelent közleményben közölte, hogy a spanyol főváros 5. számú táblabírósága nyolc év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a legnagyobb spanyol sportlap, a Marca egyik internetes fórumán rendszeresen gyalázta és rasszista módon sértegette a klub két sztárját, a brazil Vinícius Jr.-t és a német Antonio Rüdigert.

Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Ancelotti, Rüdiger, Vinícius Jr.
A középen látható úr,természetesen ártatlan az ügyben. Balról jobbra: Rüdiger, Carlo Ancelotti és Vinícius Jr.
Fotó: NurPhoto via AFP

Mint írják, a férfi több névvel is regisztrált az oldalra, ahol folyamatosan ontotta magából a rasszista sértéseket, sőt Rüdiger esetében még a vallására (hitét gyakorló muszlim) is sértő megjegyzéseket tett. 

A közleményben meg nem nevezett férfit a bíróság végül nyolc hónap börtönre ítélte, emellett 20 hónapig nem térhet vissza a fórumra.

 A börtönbüntetést felfüggesztették azzal a feltétellel, hogy a férfi részt vesz egy antidiszkriminációs programban.

A klub jelzi, hogy ez már a második olyan rasszista támadás volt, ami bíróságig jutott, viszont az első olyan, amikor egy online pocskondiázót fogtak perbe és ítéltek el. 

Azt is leszögezték, hogy a jövőben is hasonlóan fognak eljárni, minden, a játékosaikat érő rasszista támadással szemben.

 Valamint külön köszönetet mondanak, annak a Real-drukkernek, aki felhívta a figyelmet a rasszista hőbörgőre, ahogy a Marcának is, amely végig segítette a klub és a hatóságok munkáját.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről