Vágólapra másolva!
Az angol válogatott Jadon Sancho számára új időszámítás kezdődhet a Manchester Unitednál.

A 24 éves támadó száműzetése tavaly szeptemberben kezdődött, amikor egy bajnoki mérkőzésen a Manchester United 3-1-re kikapott az Arsenaltól. A találkozóra Sanchót nem nevezete Erik ten Hag, a United holland edzője pedig a meccs után azt mondta, hogy Sancho azért maradt ki csapata keretéből, mert nem megfelelő az edzéseken végzett munkája. A holland szakember nyilatkozata után az angol válogatott támadó kikérte magának a kritikát, és a közösségi oldalán próbálta cáfolni az elhangzottakat.

Manchester United, Jadon Sancho, Erik ten Hag
Sancho tavaly ősszel veszett össze Ten Haggal
Fotó: AFP

Sancho "teljesen valótlannak" nevezte Erik ten Hag állítását, miszerint az edzéseken nyújtott teljesítménye miatt kimaradt a Manchester United Arsenal elleni keretéből. A közösségi oldalán azt írta a követőinek, hogy "ne higgyenek el mindent, amit olvasnak" és azt is hangsúlyozta, hogy "bűnbakká tették" a Manchester Unitednél.

A vita odáig fajult, hogy Ten Hag kitette a csapatból Jadon Sanchót, és azt mondta, hogy addig nem engedi vissza a keretbe, amíg nem kér bocsánatot a kijelentéséért. Az angol válogatott támadó nem volt hajlandó bocsánatot kérni, így télen kölcsönben a Borussia Dortmundhoz száműzték – a sors fintora, hogy Sancho BL-döntőbe jutott a német együttessel, míg a Manchester United története legrosszabb szezonját produkálta a Premier League-ben. 

A szezon végén az angol lapok már kész tényként állították, hogy Ten Hagot ki fogják rúgni, azonban a Manchester United bombameglepetésre legyőzte a Manchester Cityt az FA-kupa döntőben, a holland edzővel pedig 2026-ig szerződést hosszabbítottak.

Miután eldőlt Ten Hag maradása, sokan biztosra vették Sancho távozását, azonban múlt a napokban a 23-szoros angol válogatott focista edzésre jelentkezett, most pedig a holland edző is megszólalt a játékos jövőjével kapcsolatban. 

Meghúztuk a határt, és továbbléptünk. A Manchester Unitednek jó játékosokra van szüksége, és Jadon jó játékos”

 – mondta Erik ten Hag az angol támadóról. 

Jadon Sancho visszatér Manchesterbe
Fotó: manutd.com

A Manchester United augusztus 10-én játssza első tétmeccsét, amikor a bajnok Manchester Cityvel találkozik a Wembley Stadionban sorra kerülő Szuperkupa-mérkőzésen. A Premier League-et a Vörös Ördögök egy hétre rá, a Fulham ellen kezdik meg az Old Traffordon.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről