Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Hatalmasak az indulatok, miután a rendező Egyesül Államok kiesett a Copa Américán, még a csoportjából sem jutott tovább. A hazaiak, a csapatkapitánnyal, Christian Pulisickel az élen Kevin Ortega játékvezetőt okolják.

A házigazda Egyesült Államok nem jutott tovább a labdarúgó Copa America csoportköréből, mivel hétfőn, az utolsó fordulóban 1-0-ra kikapott Uruguaytól. A Kansas Cityben rendezett mérkőzés egyetlen gólját Mathias Olivera, a Napoli hátvédje szerezte a 66. percben. Csapata százszázalékos mutatóval nyerte meg a C csoportot, amelyből második helyezettként a Bolíviát 3-1-re legyőző Panama jutott tovább. Előbbi sorozatban a hatodik meccsét veszítette el, utóbbi viszont sorozatban ötödször nyert Bolívia ellen.

United States v Uruguay - CONMEBOL Copa America USA 2024
Christian Pulisic és Kevin Ortega nem lettek legjobb barátok
 Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A amerikaiak háborognak, ugyanis Kevin Ortega döbbenetes hibákat követett el, Christian Pulisic pedig a lefújás után arra panaszkodott, hogy soha nem látott hibákat követett el a játékvezető, aki egyébként a lefújás után kezet sem fogott az amerikai kapitánnyal, igaz, az éppen előtte küldte oda az uruguayi játékosok közé, hogy együtt ünnepelhessen velük.

Az amerikaiak szerint a meccs egyetlen gólját les előzte meg és videobírós vizsgálat során egészen egyszerűen nem a megfelelő pillanatban állították meg a képet, amikor behúzták a les megítélésében segítő vonalat.

A rajz alapján is lesen volt az uruguayi gólszerző

Christian Pulisic panaszai érthetőek, ugyanis elég lenne csak a lesgólt említeni, de volt egyéb hibája is a játékvezetőnek. Ortega a 32. percben úgy adott sárga lapot egy amerikai játékosnak, hogy az uruguayi csapat közben gyorsan elvégezte a szabadrúgást, már gurult a labda, amikor még sárgázott a bíró, pedig ilyenkor meg kell állni és sípszóra folytatni a játékot.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Panama-Bolívia 3-1 (1-0)
Uruguay-Egyesült Államok 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. Uruguay 9 pont, 2. Panama 6, 3. Egyesült Államok 3, 4. Bolívia 0

 

Mindent egy helyen az Eb-ről