A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-győztes Paks kettős győzelemmel jutott tovább az AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, miután a hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is 2-0-ra legyőzte ciprusi ellenfelét.

A Larnaca az első meccsen összeszedett háromgólos hátrány miatt támadólag lépett fel, de a paksi védelem állta a sarat, illetve a magyar válogatott Szappanos Péternek is volt néhány védése. Szűk negyedóra kellett az első magyar helyzethez, az viszont nagyobb volt, mint bármelyik ciprusi, de Haraszti Zsolt ziccerben fölé lőtt. Nem sokkal később azonban Haraszti egy bal oldali szabadrúgást váratlanul a rövid sarok felé csavart, amivel annyira meglepte a ciprusiak kapusát, hogy gól is született belőle. A paksi vezetés után hiába maradt meg a hazai mezőnyfölény, a szigetországiakat érezhetően visszavetette, hogy hátrányba kerültek, ráadásul a magyar csapat a szünet előtt egy szép kontra végén végleg eldöntötte a párharcot Papp Kristóf találatával.

A Paks kiütötte a ciprusi AEK Larnacát
Fotó: Barbara Gabriella/mlsz.hu


A második félidő a Larnaca kapufájával kezdődött, de ezt leszámítva a tetemes előnye birtokában visszahúzódó Paks biztosan őrizte az eredményt, így erre a 45 percre nem maradt igazi izgalom. A ciprusiak kevés kaput eltaláló próbálkozását Szappanos védte, így a paksiak váratlanul simán, gólt sem kapva jutottak tovább.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
AEK Larnaca (ciprusi)-Paksi FC 0-2 (0-2)
Larnaca, v.: Luca Cibelli (svájci)
AEK Larnaca: Alomerovic - Sanchez (Milicevic, a szünetben), Godswill, Roberge, Garcia - Rohden (Naoum, 59.), Suarez - Faraj (Santos, 67.), Diemers, Bruno Gama (Demetriu, 77.) - Cabrera (Sol, 59.)
Paksi FC: Szappanos - Osváth (Kovács, 81.), Ötvös, Vas, Lenzsér, Szabó J. - Windecker (Silye, 81.), Vécsei, Papp (Balogh, 74.) - Tóth (Böde, 59.), Haraszti (Szabó B., 59.)
gólszerzők: Haraszti (19.), Papp (42.)
sárga lap: Cabrera (19.), Garcia (35.), illetve Osváth (37.), Vas (73.)
Továbbjutott: a Paksi FC kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

A Paks a montenegrói Mornar együttesével találkozik a következő körben. A párharc első mérkőzésén egy hét múlva a tolnaiak játszhatnak hazai pályán, a visszavágót pedig augusztus 15-én Podgoricában rendezik. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!