A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz az Európa-bajnok spanyol középpályás, Mikel Merino megszerzéséért.

Az Arsenal már egy jó ideje kerülgeti a Real Sociedad 28 éves középpályását, aki az Európa-bajnokságon győztes gólt fejelt a németek elleni negyeddöntő hosszabbításában. A The Athletic értesülései szerint az észak-londoni csapat egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz Merino megszerzéséért, a két klub pedig elkezdte a tárgyalásokat az átigazolásról. 

Edu Gaspar, az Az Arsenal sportigazgatója a héten Spanyolországban járt, hogy megegyezzen a baszk klubbal Merino átigazolásáról. A spanyol középpályás állítólag szívesen igazolna az Arsenalba, ugyanis nagyon szeretne Mikel Arteta kezei alatt futballozni. 

Mikel Merino ejtette ki a házigazda németeket az Európa-bajnokságon
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

Mikel Merinónak már csak 12 hónap van hátra a jelenlegi szerződéséből, a Real Sociedad pedig beletörődött abba, hogy el kell adnia az egyik legnagyobb értékét, ha nem akarja jövő nyáron ingyen elveszíteni. Bár ajánlották neki szerződéshosszabbítást, a játékos képviselői világossá tették, hogy Merino az Arsenalba szeretne igazolni.

Ahogyan az Riccardo Calafiori esetében is történt, az Arsenalnak el kell adnia valakit, mielőtt a Merino ügylet végső szakaszába lépne. Az olasz Calafiori esetében az Arsenal csak akkor mozdult, amikor a Fulhammel dűlőre jutottak az angol válogatott Emile Smith Rowe eladásáról.

A dolgok jelenlegi állása szerint a legvalószínűbb játékos, aki a távozásával helyet csinálhat Merinónak az az angol válogatott Eddie Nketiah. A 25 éves csatárt vitte volna a Marseille, azonban a francia klub nem tudott megállapodni az Arsenallal a vételárban. Azonban az angol válogatott csatárért most a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth érdeklődik, amely eladta Dominic Solankét a Tottenhamnek, így támadót kell igazolnia. 

Arsenal FC v AFC Bournemouth - Pre-Season Friendly
Eddie Nketiah a Bournemouth csapatánál köthet ki 
Fotó: Getty Images via AFP/Orlando Ramirez

Merino az Osasuna csapatánál nevelkedett, majd a Borussia Dortmundnál és a Newcastle Unitednél is megfordult. A Real Sociedadhoz 2018 nyarán csatlakozott, ahol a klub színeiben 242 mérkőzésen 27 gólt szerzett és 30 gólpasszt adott.

A spanyol válogatottban Merino 28 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett. A németországi Európa-bajnokságon mind a hét mérkőzésen pályára lépett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!